Dream Team-stjernens årslønn: 460 mill.

Han er olympisk mester i årslønn og ledestjernen for en av OLs største gullfavoritter. Men oppkjøringen var turbulent for Kevin Durant (27).

KAN DUNKE: Kevin Durant dunker inn poeng for USA i gruppespillkampen mot Venezuela.
Publisert: Publisert:

RIO DE JANEIRO: USA vant alle fem kampene i gruppespillet i basketball, men Dream Team har ikke vært så dominerende som mange hadde forventet. Nå starter alvoret med kvartfinaler.

MØTTE PRESSEN: Reporterne flokket seg rundt Kevin Durant da han og Dream Team holdt pressekonferanse rett før OL-start.

Dagen før dagen i Olympic Park. Som tente skolelys satt 12 amerikanske basketballstjerner radet opp på podiet i konferansesalen "Samba".

Dream Team skulle presenteres. Som om det var noe behov for det. De er stjerner alle som en.

Da pressesjefen ga klarsignal til de rundt 300 fremmøtte journalistene om at spillerne var tilgjengelige for intervjuer, startet kaoset.

Alle ville snakke med Kevin Durant. Det var kroppstaklinger, albueslag og vill kamp om posisjonene.

Men Durant satt like rolig på stolen i sin mørkeblå treningsjakke. Reporterne ropte ut spørsmålene. Kjempen på 206 centimeter visket svarene.

— Vi ser på alle lag som en trussel. For alle vil slå oss. Men vi skal slå alle.

OLs best betalte

Fem kamper senere har Dream Team slått alle sine fem motstandere i gruppespillet. Men den generelle holdningen i Carioca Arena er at det er en del å gå på. USAs basketballstjerner har spilt for halv maskin på veien til utslagsrundene.

Kevin Durant glitret i OL-finalen i 2012 og scoret 30 poeng da USA oppskriftsmessig vant gull. I NBA har han vært på All Star-laget hele syv ganger siden 2007 og én gang blitt kåret til ligaens beste spiller.

Ifølge Forbes var 27-åringen fra juni 2015 til juni 2016 verdens femte best betalte idrettsutøver med en total inntekt på 56,2 millioner dollar, rundt 460 millioner norske kroner.

Det er 190 millioner mer enn hva Usain Bolt, OLs nest best betalte utøver, tjente i samme periode.

Durant har så han klarer seg og gir raust til veldedige formål.

I 2013 donerte han én million dollar, drøyt åtte millioner norske kroner, for å hjelpe de rammede etter tornadoen i Oklahoma.

HEIAGJENG: Kevin Durant, Draymond Green, DeAndre Jordan og Jimmy Butler fra USAs Dream Team heiet fram USAs Kerry Walsh Jennings og April Ross til seier i kvinnenes kvartfinale i sandvolleyball.

Sjokkovergang i sommer

Durant har hatt bortimot et plettfritt rulleblad. Det er langt mellom skandalene. Durant har hatt rykte på seg for å være en god gutt.

Men han satte sinnene i kok i Oklahoma på USAs nasjonaldag 4. juli.

De basketinteresserte holdt pusten mens de ventet på hvem "free agent" Durant ville signere for da kontrakten med Oklahoma City Thunder gikk ut i sommer.

4. juli meldte Durant at han gikk til Golden State Warriors, hovedrivalene i avdeling vest. Overgangen kom som et sjokk.

Trøyer ble brent, tårer ble felt og Durant-restauranten "KD's" i sentrum av Oklahoma, ble stengt. Det var som om Lionel Messi skulle melde overgang fra Barcelona til Real Madrid.

Tidligere NBA-profiler, som Charles Barkley, uttrykte stor skuffelse over klubbvalget. De mente Durant forsterket et Golden State-lag som allerede var godt, at de ville bli umulige å slå. At Durant tok den letteste veien for å vinne titler.

Ga blaffen i kritikken

I et intervju med The Vertical sa Durant at ingen hadde mot til å kritisere ham ansikt til ansikt og at han ikke brydde seg om vanlige mennesker ikke likte ham.

— All kritikken kommer på Internett. Jeg har ikke møtt én person som har sagt noe negativt. Det er lett for kritikerne på utsiden å fortelle deg hva du skal gjøre. Men det er jeg som går gjennom dette, og jeg kan ikke bry meg om bråket på utsiden. Jobben stopper ikke med dette. Alt blir som det var, sa Durant.

Bråket prellet av Durant. Som de kommende motstanderne i OL?

Publisert: