- Jeg føler litt skyld

Sandvikens cupeventyr endte med et 1-2 nederlag for Avaldnes.

Publisert: Publisert:

UTE AV CUPEN: Sandviken og kaptein Andrea Thun (i hvitt) måtte gi tapt mot Avaldsnes. Foto: Jo Straube

John Inge Seljehaug

Sandviken – Avaldsnes 1-2

STEMMEMYREN KUNSTGRESS (bt.no) -Jeg er utrolig stolt. Vi gjorde en utrolig god innsats i 92 minutter mot et kjempegodt lag. Kampen bølget frem og tilbake og vi kunne fort tatt dette hjem, sier kaptein Andrea Thun.

For det ble ingen enkel kamp for Avaldsnes, som trengte 51 minutter på å lage nettsus på Stemmemyren. Etter litt mye frem og tilbake fikk Cecilie Pedersen ballen på hjørnet av 16-meteren før hun satt den kontant i hjemmelagets mål.

13 minutter senere stod det 2-0 til gjestene. Midtstopper Stine Hovland forsøkte å heade et langt oppspill til egen keeper, men hodestøtet ble for svakt og ballen endte i stedet i beina til Lisa Dalkvist som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

— Jeg er skikkelig skuffet. Det er kjedelig at marginene går i mot når vi som underdog gjorde en så god kamp. Både jeg, treneren og publikum hadde tro på at vi skulle greie dette, sier Thun, som ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Mye av årsaken kom etter 84 minutter da dommeren dømte indirekte frispark mot Avaldsnes-keeperen, som tok ballen i hendene etter en pasning fra egen spiller. Den sjansen lot ikke Thun gå fra seg og klinket ballen i høyre kryss.

- Skulle scoret flere

-Jeg var veldig fornøyd med det målet. Det er egentlig ikke jeg som skal ta frispark, men jeg hadde en god følelse og ga klar beskjed om at hun måtte sentre til meg så jeg kunne skyte.

Hun hadde også en ball i mål bare ti minutter tidligere da hun ble spilt igjennom alene med keeper. Spissen beholdt roen og lobbet elegant over keeper, men dessverre for hjemmelaget ble hun avblåst for offside.

-Jeg føler litt skyld for at vi ikke tok dette hjem. Hvis det var offside skulle jeg timet løpet bedre og i tillegg hadde jeg et par andre store sjanser, jeg skulle så gjerne scoret et mål til.

Må ta lærdom

— Andrea (Thun) spilte en fantastisk kamp, og var god både med og uten ball. I tillegg hadde hun en scoring av ypperste klasse, sier Nordtveit og legger til.

— Vi yppet oss i dag og spilte veldig bra fotball med et ungt lag. Vi slapp inn et par billige mål og greide ikke helt å samle oss til en skikkelig sluttspurt, men det må vi ta lærdom av, sier han.

Fakta:

Sandviken–Avaldsnes 1–2 (0–0)

3. runde NM, Stemmemyren kunstgress.

Tilskuere: 141. Dommer: Anders Hansen, Bjarg IL.

Gult kort: Ingrid Spord, Sandviken.

Mål: 0–1 Cecilie Pedersen (51.), 0–2 Lisa Dalkvist (66.), 1–2 Andrea Thun (84.).

Sandviken (4-4-2): Amy Daryl Carr–Isabelle Gjerde, Stine Hovland, Helene Gloppen, Marie Lund–Mia Kristin Nygard (Sara Eriken fra 79.), Ingrid Marie Spord (Tina Dalgård fra 73.), Karoline Isabell Bakke, Sunniva Lillestøl (Elida Knudsen fra 82.) – Ruesha Littlejohn, Andrea Thun.

Publisert: