Brann-treneren nekter å vurdere sønnen i media

Lars Arne Nilsen ønsker ikke å si hva som er årsaken.

TAUS: Lars Arne Nilsen vil ikke uttale seg om Sivert Heltne Nilsens betydning for Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BT ønsket denne uken å intervjue Branns trener, Lars Arne Nilsen, om Sivert Heltne Nilsens fotballegenskaper og betydning for Brann-laget. Lars Arne Nilsen ønsker ikke å uttale seg om midtbanespilleren, som er hans sønn. Treneren hentet spilleren til Brann fra Vålerenga da han i sommer var fersk i jobben på Stadion.

— Hva er årsaken til at du ikke vil uttale deg om Sivert Heltne Nilsen?

— Det har jeg ingen kommentar til, svarer Nilsen.

- Du sier du har snakket med kolleger om dette, hvem har du da rådført deg med?

— Det har jeg ingen kommentar til.

- Er det riktig av deg å velge ut en enkeltspiller du ikke uttaler deg om, når du uttaler deg konkret om andre enkeltspillere?

— Det vil jeg heller ikke kommentere.

- Er dette i tråd med Branns offisielle mediestrategi, laget av Gorm Natlandsmyr (mediesjef i Brann)?

— Det må du høre med Gorm om, sier Nilsen.

- Har du snakket med ham om denne saken?

— Nei.

BT har vært i kontakt med Natlandsmyr, som velger å henvise til Branns daglige leder, Vibeke Johannesen.

Thordarson: - Ingen forståelse

Teitur Thordarson har vært Brann-trener i to perioder, og hadde en stund broren Olafur under seg. Han sier til BT at relasjonen kunne være krevende. Men Thordarson sier han ikke skjønner hvorfor Nilsen sier nei til å kommentere sønnen som fotballspiller.

— Nei. Det har jeg ingen forståelse for. Når gutten er tatt inn i stallen, er han der ikke i rollen som sønnen til Lars, men som en spiller for Brann. Da bør han bli kommentert av treneren på lik linje med alle andre.

Thordarson understreker at han ser det kan være utfordrende for Lars Arne Nilsen å uttale seg, men at Brann-treneren bør takle det.

BRANN-LEGENDE. Teitur Thordarson.

— En del av jobben som trener er å kommentere det spillerne gjør bra og mindre bra. Det er et ansvar vi har overfor alle rundt klubben, sier Thordarson, som i dag trener Drøbak Frogn i 3. divisjon.Lars Arne Nilsen er også spurt om det å la være å kommentere Sivert Heltne Nilsen, vil være en varig strategi.

— Nei, svarer Nilsen.

- Det gjelder i denne enkeltsaken?

— Det vet jeg ikke, det får vi se.

Daglig leder viser til sportssjef

Saken BT ville intervjue Brann-treneren til, handler om Sivert Heltne Nilsens spesielle statistikk som Brann-spiller. Etter en halv sesong i klubben har spilleren ennå ikke opplevd å tape. Treneren hans viser til sin assistent, Robert Hauge, for kommentarer i denne sammenhengen.

Den daglige lederen, Vibeke Johannesen, henviser til en annen sjef når BT ringer for kommentarer om Lars Arne Nilsens intervjunekt.

BRANN-SJEF: Vibeke Johannesen. Foto: Mads Bøyum

— Dette er et klassisk spørsmål for Rune Soltvedt (sportssjef). Det er han som leder den sportslige avdelingen, han må få lov å svare på det, sier Johannesen. - Du som klubbens sjef ønsker ikke å si noe?

— Dette er helt sikkert avklart mellom Rune og Lars Arne.

Men Johannesen legger til:

— Utgangspunktet er at vi som ledere må behandle de ansatte med likhet.

Sportssjef Soltvedt har så langt ikke svart på BT henvendelse i saken.

Brann-trener Nilsen har flere ganger snakket om styrkene og svakhetene til Heltne Nilsens lagkamerater, men nå vil han ikke gjøre det samme rundt sønnens kvaliteter.

Har uttalt seg før

Lars Arne Nilsen har flere ganger tidligere uttalt seg om Sivert Heltne Nilsen som fotballspiller. Allerede da spilleren ble hentet til klubben, sa treneren at han var bevisst «fallgruvene» ved å trene sin sønn.

— Hvis vi ikke lykkes sammen, vil jeg bli tatt ganske kvikt. Da vil hodet mitt kreves på et fat. Jeg ser fallgruvene, sa Nilsen.

Han sa videre at det aldri var problematisk å ha Sivert Heltne Nilsen i Hødd-laget han trente.

TRIUMF: Sivert Heltne Nilsen ble norgesmester med Hødd i 2012.

— For meg er det en selvfølge at Sivert er her på lik linje med alle andre, og at han ikke får noe gratis. Det vet han selv. Jeg mister all respekt med en gang dersom jeg gir ham fordeler. Du kan spørre spillerne jeg har hatt i Hødd, og ham selv, hvordan det var der, sa Lars Arne Nilsen.Teitur Thordarson er helt enig i at det kan være vanskelig å snakke om egne familiemedlemmer i pressen, men mener altså Nilsen takler det på en gal måte.

— Ja, pressen var kritiske til meg og min bror i starten. Olafur kom inn i januar, og lenge ble det spekulert i om han var god nok. Det måtte jeg leve med, sier Teitur Thordarson.

Lørdag drar Lars Arne Nilsen, Sivert Heltne Nilsen og resten av Brann til Florida for vinterens første treningsleir.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk