Ble årets første nordmann på Tour de France-podiet: – Jeg hadde fått beskjed om å vise frem trøya vår

Vegard Stake Laengen premiert for tappert TV-brudd.

Vegard Stake Laengen var fornøyd tross alt. Premie fikk han også som dagens mest offensive rytter på den 5. etappen av Tour de France.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

TROYES: Mens Alexander Kristoffs lag klusset i spurten, var det Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) som fikk vist seg frem. Helt i starten på den flate 6. etappen gikk 28-åringen fra Asker i brudd sammen med belgieren Frederik Backaert og franskmannen Perrig Quéméneur.

– Jeg skal gjerne innrømme at jeg innerst inne ikke hadde det helt store håpet om at det skulle holde helt inn. Men det er et lite håp på en etappe som i dag, sier Stake Laengen.

I fem timer var han til stadighet i TV-ruta sammen med sine bruddkamerater.

Les også

Boasson Hagen parkert da Froome kjørte seg inn i gul trøye

Sponsorfest

Slikt kalles gjerne TV-brudd. Sykkellagene lever på sponsorenes nåde og da er det viktig å få TV-tid for sine syklister.

– Jeg fikk beskjed om å vise frem trøya vår i dag. Det skjedde etter møtet i morges. Vi hadde ikke vært i brudd så langt i Touren, og da begynte det å bli ønskelig at også vi skulle være der fremme en gang, fortalte Laengen etter at han hadde vært på Tour de France-podiet for aller første gang i sin karrière.

Han ble kåret til etappens mest offensive rytter. Dermed fikk han komme opp på Tour de France-podiet - akkurat som etappevinner Marcel Kittel og de ulike trøyeinnehaverne. Dermed ble det i hvert fall litt heder og ære.

– Jeg tok mange og harde føringer underveis, men jeg gjorde jo ikke noe «stunt» på slutten. Da jeg skjønte at det kom til å bli innkjøring, så sparte jeg heller krefter til neste gang jeg skal prøve meg.

Den muligheten vil by seg på lørdag allerede. På fredagens flate etappe skal han holde seg i ro.

Les også

Peter Sagan kastes ut av Tour de France etter denne albuen

Kristoff skuffet

Mens Vegard Stake Laengen smilte, var det litt mer skuffelse hos landsmann Alexander Kristoffs lag, Kastusha.

Nok en gang ble det ikke det helt store for Kristoff som hadde et håp om at det endelig skulle komme en etappeseier i Troyes.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det var litt kaos i dag også. Jeg hadde gode bein, men jeg måtte ut ifra Rick Zabels hjul og over på noen andre. De siste 500 meterne var ikke bra. Jeg satt og ropte og ropte. Men ingenting skjedde og da måtte jeg rundt min egen mann, sa en litt fortvilet Kristoff etter at han hadde kjørt inn til en 4. plass.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Tviler på Rosenborg, hyller Tour de France-hardhausene og slakter overgangsvinduets priser:

Publisert:
  1. Alexander Kristoff

Mest lest akkurat nå

  1. Nå stenger de Gamlingen igjen: – Veldig kjedelig

  2. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake

  3. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

  4. Ekeland får åtter på børsen: - Tillit fra Berntsen betyr alt

  5. Bilfører nektet å stoppe i Stavanger sentrum, på­grepet til fots på Våland

  6. Hun blir ny sjef i Kolumbus