Graham Hansen har sett bildene. Norges stjerne innser at hun var veldig heldig

Sofaekspertene hjemme var sikre på at både det ene og det andre røk i ankelen. Nå er hun optimist med tanke på lørdagens åttendedelsfinale.

Caroline Graham Hansen i lett trening på feltet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

NICE: Onsdag ettermiddag kom Caroline Graham Hansen uten krykker da hun møtte pressen på et hotell like ved strandpromenaden i Nice, et fremskritt fra tilstanden i Reims dagen før.

Det store spørsmålet før lørdagens åttendedelsfinale mot Australia er om Norges store stjerne blir spilleklar etter overtråkket mot Sør-Korea mandag.

Hun er selv optimist og ser ikke noe poeng i å «lage begravelsesstemning før det blir det». Nå går dagene i mye sykling for å få blodsirkulasjon i gang rundt ankelen, samt styrkeøvelser og bevegelser som skal sørge for større bevegelighet.

Under treningen klokken 18 var Graham Hansen med på flere av lekene under oppvarmingen. Hun hadde kun joggesko og ikke fotballsko, men kunne både løpe og hoppe. Det så i det hele tatt veldig lovende ut med tanke på lørdagens kamp.

Caroline Graham Hansen håper å bli klar til lørdagens åttendedelsfinale mot Australia.

Da hun i forkant hadde møtt pressen fortalte Graham Hansen at hun innser at hun tross alt er heldig som aktuell for videre VM-spill.

– Jeg tror jeg var veldig heldig, for jeg hadde ikke sjanse til å fortsette. Da tenker du det verste. Med tanke på hvilken kraft som var i sving, vil jeg si jeg var heldig.

– Har du sett bildene? Det var en ganske stygg vinkel på ankelen din.

– Jeg hørte det var noen sofaeksperter av noen fysioterapeuter hjemme, som mente at både det ene og det andre var ødelagt. Det medisinske teamet her hadde rett og de testene de gjorde stemte godt med bildene som ble tatt etterpå.

Det var naturligvis mange som ville snakke med Graham Hansen på onsdagens pressetreff.

Graham Hansen vet at hun må være med på fotballtreningen fredag hvis det skal være noe vits i å prøve seg lørdag.

– Det sier seg selv. Det er en tøff kamp, og det er viktig at de som er der ute kan gjøre den jobben som kreves. Vi har ikke råd til å ha en haltende spiller på banen.

Les også

Innrømmer at spillerne er slitne. Nå tar treneren grep: – Bildene taler for seg selv

Hvordan stoppe verdens beste?

Det andre store spørsmålet før lørdag, er hvordan Norge skal stoppe Sam Kerr. Den australske stjernen sa etter avansementet at hun hadde hørt om én spiller på Norge, nemlig Graham Hansen.

– Jeg har hørt om litt flere hos dem, men hun blir viktig for oss å stoppe. Hun scoret fire mål sist. I mitt hode har hun vært den beste i verden de siste årene, med den prestasjonen hun har gjort. Hun har vært fantastisk god.

Det gjør likevel ikke at Graham Hansen ser mørkt på mulighetene.

Caroline Graham Hansen vrir se i smerter under landskampen mot Sør-Korea. Taklingen resulterte i straffespark til Norge.

– Vi har et fantastisk stopperpar i Maren (Mjelde) og Maria (Thorisdottir). Jeg føler meg trygg på at vi har gode muligheter til å holde nullen.

Alt i alt tror hun motstanderen passer Norge bra.

– Vi var forberedt på at det blir tøft uansett, men de passer oss bra. De ligner på oss fysisk og på måten de ønsker å spille på. Vi vet at det blir en tøff kamp, som gir oss gode muligheter.

Publisert: