Seriestart tidligst i midten av juni. Dette sier Start om utsettelsen.

– Ekstremt utfordrende, sier Christopher Langeland om usikkerheten som ligger foran Start.

Publisert: Publisert:

Christopher Langeland i Start En Drøm, her fra en tidligere anledning. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • Steffen Stenersen

– Vi var forberedt på det. Vi hadde sett for oss at seriestarten skulle bli langt seinere enn det som var målet først. Men det er klart det er kjedelig, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

Start sliter tungt som følge av koronaviruset. Seriestarten, som skulle vært søndag 5. april, er utsatt på ubestemt tid.

Siste melding kom tirsdag, da kulturminister Abid Raja informerte om at forbudet mot idrettsarrangement varer til iallfall 15. juni. Det betyr altså ikke seriestart før om tidligst to måneder.

Les også

Ajer er hjemme i Kristiansand: – Jeg skal ta store steg i denne pausen

– Håper at første hjemmekamp blir foran publikum

– Det blir litt mer usikkerhet. Det er mange spørsmål som står ubesvart med tanke på når vi kan begynne å spille og når vi kan trene for fullt igjen. Vi føler vi har mange spørsmål og få svar, sier Langeland.

– Det er usikkerheten som gjør det ekstremt utfordrende. Vi er i en kritisk situasjon, som veldig mange andre bedrifter. Nå må vi bare gjøre det beste ut av det, sier han.

Norges Fotballforbund opplyser at de skal i møter med interesseorganisasjonene, som for eksempel Norsk Toppfotball, for å diskutere seriestarten. Trolig kommer det ikke svar før etter påske.

Skal man komme i gang 15. juni kan tomme tribuner bli et tema. Det håper ikke Start-investoren skjer.

Les også

Start-kapteinen mener spillerne kan si opp kontrakten. Slik reagerer spillerne på å være permittert.

Oppsigelser ikke et tema

– Fotball skal være for folket og for fansen. Jeg håper virkelig at første hjemmekamp blir foran publikum. Det er vårt største ønske. Kanskje blir det med restriksjoner, og da kan det kanskje være en OK ting for oss at vi har en så stor arena, sier Langeland.

– Tror du det er realistisk at serien blir fullført i år?

– NFF og NTF har vært tydelige på at de ønsker å få det til. Hvis man kommer i gang på et OK tidspunkt bør det ikke være noe i veien for det. De spiller 46 kamper i Championship pluss cuper, sier Langeland som et eksempel.

Økonomisk er det knalltøft for klubben. Ansatte er permittert, mens spillere er permittert 75 prosent. Enn så lenge er ikke oppsigelser et tema for klubben.

– Nei. Nå har vi stoppet de store utgiftspostene og opparbeidet oss en så god oversikt som mulig. Så skal vi planlegge litt deretter. Når det skal begynne å spille kamper så må vi ha tilbake de ansatte. Enn så lenge er det usikkert når det blir, sier Langeland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  2. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  3. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  5. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

  6. Savnet person funnet på skjær ved Lindesnes - fraktet til SUS med helikopter

  1. IK Start