Nå må Brann endre på drakten sin

– Det kommer til å skje. Kanskje allerede 6. mai, sier Camilla Schutz i Brann.

BYTTER RYGGPRYD: Chess har lenge vært på Brann-spillernes rygg. Men fra og med mai kommer Gilbert Koomson og de andre til å ha Telia på ryggen.
 • Øystein Vik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag formiddag ble det klart at Chess legges ned. For seks måneder siden ble selskapets kontorer flyttet fra Bergen, og nå har eieren Telia har bestemt seg for å avvikle merkevaren. Dette betyr følgende for Brann:

– Chess går ut fra drakten vår og Telia kommer inn, forteller Camilla Schutz, sjef for det kommersielle i Brann.

Les også

I dag kommer løsningen på dilemmaet Brann har slitt med i måneder

– Veldig trist

Mobilselskapet har samarbeidet med Brann siden 2002, og ble etter hvert en veldig profilert samarbeidspartner, ikke minst gjennom den tidligere eieren Idar Vollvik som bidro til å hente flere spillere til klubben. Blant andre Raymond Kvisvik og Bengt Sæternes.

Chess legges ifølge E24 ned fordi Telia mener kundene vil få et bedre tilbud gjennom Telia-merkevaren og fordi det vil styrke konkurransekraften.

– Jeg forstår selvsagt at det er rasjonelt å samle dem. Samtidig har det brandet vært veldig sterkt i 16 år, så det er veldig trist, sier Vollvik til E24.

Les også

Utrolig selvmål kunne kostet Brann dyrt, men rett før slutt kom redningen

Bare nye hjemmedrakter

Telia betaler nå for at Brann skal lage nye drakter, med Telia på ryggen i stedet for Chess. De nye draktene vil være klare i mai, Brann håper til kampen hjemme mot Tromsø 6. mai. Man tar ikke kostnaden med å endre fra det ene merkevarenavnet til det andre i flere sammenhenger, verken fra bortedrakten eller Brann-akademiet. Draktene som selges til fansen vil også foreløpig bli med Chess-logo.

– Vi har tatt en felles vurdering på at Telia kjøper inn nye drakter til A-laget, men at vi bare gjør det på hjemmedrakten, sier Schutz.

Chess/Telia er blant Branns viktigste sponsorer, kategorisert på nivået under generalsponsor Sparebanken Vest i Branns eget rankingsystem. Men avtalen løper bare ut 2018.

– Nå overtar Telia alle forpliktelsene så lenge avtalen varer. Vi har en dialog mem dem om å forlenge, men det er klart at dette også åpner opp muligheter for andre, sier Schutz.

Publisert:
 1. Idar Vollvik
 2. E24
 3. Chess
 4. Sparebanken Vest
 5. SK Brann

Mest lest akkurat nå

 1. Testet positivt? Dette gjør du

 2. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

 3. 325 mulige tilfeller av dobbel smitte i Sør-Rogaland: – Må regne med å bli smittet flere ganger

 4. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før

 5. Folk for­tjener bedre og sanne svar fra en olje- og energi­minister midt i en strøm­krise

 6. Har du lagt merke til er at kampropet «ubuntu» er borte. Hva skjedde?