Forsvarte VM-tittelen i kickboksing: – Dette gjør vi igjen. Unnskyld, mamma!

Thea Vingmark Næss vil bokse en ny VM-kamp.

Thea Vingmark Næss forsvarte tittelen på hjemmebane.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Thea Therese Vingmark Næss forsvarte lørdag kveld verdensmestertittelen i kickboksing i proffklassen mot polske Emilia Czerwińska. Hun ble verdensmester i proffklassen før første gang i 2010, og har siden den gang forsvart tittelen tre ganger.

Les også

Dommeren stanset VM-kampen etter blodig kollisjon

Men at hun hadde vunnet var hun langt fra sikker i minuttene før dommerne offentliggjorde sitt resultat i ringen i Oslo.

– Jeg har ingen anelse, jeg er så dårlig på sånn. Man kjemper og kjemper, men jeg vet ikke, jeg må vente og se. Hun er skikkelig sterk, sa Næss.

– Høygir

Men NRKs eksperter var overbeviste om at Næss hadde vært best, og dommertrioen var helt enig. Alle tre dommerne mente at Næss hadde vært best i samtlige runder, og hun forsvarte dermed tittelen.

– Kampen begynte på høygir og lå der den første halvdelen. Kampen slapp seg litt ned, men Thea gjorde det ikke, sier NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Les også

Bergensk gullrush i kickboksing-NM

I intervjuet etter kampen skrøt hun av publikum i salen under stevnet.

– Dette var fantastisk, og jeg kjente på stemningen da jeg kom inn hit. Jeg prøvde å ikke tenke på kuttet jeg fikk i pannen, men det er vanskelig når blodet renner ned i ansiktet. Men det jeg tenkte mest på var om kampen ble stoppet eller ikke, sier hun.

Unnskyldte til mamma

Bare en liten halvtime før ble den tittelkampen til Birgit Reitan Øksnes stoppet etter at trønderutøveren ikke fikk stanset blødningen hun fikk etter en kollisjon med sin motstander. Men til tross for at blodet rant fra kuttet i pannen fikk de to kjempe videre.

– Jeg følte ikke at jeg hadde kontroll på det. Det er vanskelig å holde tellingen, og jeg var veldig usikker. Jeg er bare superglad for at det ble min seier, sa hun etter kampen.

Og etter kampen lovte hun supporterne at hun ikke har planer om – til mors fortvilelse.

– Jeg har lyst til å drive med det så lenge jeg synes det er gøy. Etter noe slik gir det jo mersmak. Så dette gjør vi igjen, sa Næss før hun la til: – Unnskyld, mamma!

Publisert: