Bundesliga-sjefene vil gjennomføre ligarunden som vanlig

Tirsdagens landskamp ble avlyst etter terrortrussel.

Politiet på arenaen i Hannover der kampen skulle spilles.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det tyske fotballforbundet (DBU) ønsker å avvikle helgens serierunde uten forstyrrelser, selv om vennskapskampen mellom Tyskland og Nederland i Hannover måtte avlyses på grunn av en terrortrussel.

Det tyske landslaget har vært igjennom en turbulent uke. I forrige uke måtte troppen bytte hotell i Frankrike etter en bombetrussel. Fredag spilte tyskerne kamp mot Frankrike på Stade de France da terrorister gikk til angrep utenfor stadion og flere andre områder i Paris. De tyske spillerne måtte sove over på arenaen.

Publikum som var tidlig på plass i Hannover, måtte forlate stadion.

Tirsdag ble den planlagte treningskampen mot Nederland på tysk jord avlyst i siste time i frykt for terror. Forbundet kommer til å skjerpe sikkerheten i helgens ligarunde i Tyskland, men alt vil gå som planlagt.— Vi har stor tro på sikkerhetspersonalet. Vi ønsker ikke å gi etter for terror, men på den andre siden er beskyttelse av menneskelivet det som prioriteres høyest, sa DBU-presidenten, Reinhard Rauball.

Les også

Yttergård Jenssen etter bombetrussel: - Skremmende lesning

Les også

Tyrkiske fotballfans pep under Paris-markering

Les også

Landskampen i Tyskland avlyst etter bombefrykt

Les også

Fullsatt Wembley stemte i på Frankrikes nasjonalsang

Les også

Skremte tyske spillere forlot ikke Stade de France

Første kamp fredag

Helgens runde tjuvstarter fredag med Hamburg hjemme mot Borussia Dortmund. Oppgjøret går som vanlig.

— Kampen vil gjennomføres, uten tvil. Å kapitulere vil skape store glede i Syria og andre steder, sa Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke.

Serieleder Bayern München møter Schalke i Gelsenkirchen lørdag. Kaptein Phillip Lahm vil ikke ha betenkeligheter med å spille helgens kamp.

— Jeg kommer ikke til å ha andre følelser enn de vanlige når jeg kommer til stadion. Du kan ikke gjøre mye for å beskytte deg selv. Det vet vi, men hvis vi tenker slik, ville jeg ikke kunne gjort noe mer med livet mitt, sa Lahm.

Ber om debatt

Tirsdagens terrortrussel gikk hardest utover Hannover, men klubbpresident Martin Kind ber om at folk forholder seg rolig. 71-åringen har skapt en sikkerhetsdebatt i tysk fotball.

— Fotballen må håndtere mange diskusjoner etter i går, spesielt om sikkerhet. Det tyske forbundet må drive debatten slik at vi finner svarene sammen, sa Kind.

Hannover lot være å trene onsdag etter bombetrussel mot deres hjemmearena. Klubben mister viktig forberedelse til lørdagens kamp mot Borussia Mönchengladbach.

— Kampen vår vil definitivt bli spilt, sa Kind. (©NTB)

Publisert: