Mourinho mener Chelsea-spiller er bedre enn Ronaldo

— De må vinne titler, må de ikke?

Cristiano Ronaldo og José Mourinho fra tiden sammen i Real Madrid.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Cristiano Ronaldo blir av mange ansett som verdens beste spiller. I januar ble Real Madrid-stjernen for tredje gang kåret til verdens beste spiller da han mottok gullballen.

Ronaldo hadde svimlende 48 scoringer og 16 målgivende pasninger på 35 kamper, tre målpoeng mer enn Lionel Messi. Men tross en praktsesong, mener José Mourinho noe kontroversielt at han har en bedre spiller i sin Chelsea-stall, nemlig Eden Hazard.

Les også: Slik forklarer Ronaldo Gullballen-brølet

Bruker tittel som argument

På spørsmål om belgieren kan rangeres helt der opp med Messi og Ronaldo svarte Mourinho følgende i et stort intervju med Daily Mail.

— Det avhenger åpenbart av hva slags sesong de har. De må vinne titler, må de ikke? Fotball uten titler er ingenting. Messi vant en trippel, sier Mourinho.

Les også

Mourinho vil spille seriekamper i USA: – Publikummet er fantastisk

Her jubler Eden Hazard etter at han scoret 1-0-målet mot Crystal Palace 3. mai. Chelseas seier sikret seriegullet. Bak følger Nemanja Matic.

Real Madrid var overlegne før jul, men endte til slutt opp som nummer to i La Liga, og de forsvant ut av Champions League i semifinalen mot Juventus. Mourinho og Chelsea var overlegne mestere i Premier League.

— Laget må komme først

Og portugiseren brukte nettopp den tittelen som argument for at Hazard i 2014/15-sesongen var bedre enn Real Madrid-spilleren.

— Forrige sesong, ja, selv om Ronaldo var fantastisk. Han var fantastisk og scoret et utrolig antall mål, svarte Mourinho på spørsmål om han for øyeblikket vil rangere Hazard over Real Madrid-spilleren.

Les også

16-åring scoret da Chelsea fikk bank av New York Red Bulls

- Jeg sier ikke at Ronaldo ikke er fantastisk. Jeg sier bare at, etter min mening, må alle fotballspillere i verden forstå at laget må komme først, sier den karismatiske treneren.

Med 14 mål og ni assist var Hazard en viktig brikke på Chelseas vei til et soleklart seriegull i England. Han ble også kåret til årets spilller. Og manageren sparer ikke på lovordene.

— Jeg syns Eden er den beste spilleren i landet, den beste i England. Siden Premier League er den beste ligaen i verden, rangerer jeg ham blant de beste, sier han.

Les også

 1. Alle PL-overgangene: Ghanesisk landslagshelt til Villa

 2. Real Madrid vant stort uten Ødegaard

 3. Real gjorde elleve bytter - men Ødegaard ble sittende på benken

 4. Ronaldo brølte av glede som overlegen vinner av Gullballen

 5. Slik forklarer Ronaldo Gullballen-brølet

Publisert:
 1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 2. Viking og Berisha i gang: – Dette skal til for at jeg drar

 3. Fem kjørte ulovlig gjennom Lindeveien - det ble dyrt

 4. Birgitte-saken: Drapssiktede begjærer seg løslatt denne uken

 5. Satser på nytt daglig­vare­konsept i Stavanger: – Tror det kommer til å bli veldig populært

 6. – Vi er ikke så bekymret som før