Dette kunstnummeret reddet Liverpool i ligaåpningen

Liverpool slet lenge, men et øyeblikks magi fra Philippe Coutinho gjorde at de fikk revansj for sitt verste tap i Premier League-historien.

AVGJØRELSEN: Philippe Coutinho dro frem en kanin av hatten fem minutter før slutt mot Stoke. Praktscoringen sørget for tre poeng i ligastarten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Stoke — Liverpool 0-1

For 77 dager siden gikk Liverpool på sitt verste tap i Premier League-historien da Stoke vant 6-1 i Steven Gerrards avskjedskamp.

Søndag var Liverpool tilbake på Britannia Stadium.

Etter en sommer med flere dyre spillerkjøp, skulle skrekktapet for Stoke og forrige sesongs skuffende sjetteplass i ligaen revansjeres.

Christian Benteke ble hentet for 425 millioner kroner fra Aston Villa, og er mannen Liverpool håper skal skyte dem tilbake til topp fire og Champions League-fotball. Mot Stoke fikk belgieren sjansen fra start. Også James Milner var med i startoppstillingen, mens brasilianeren Roberto Firmino kom inn fra benken.

Les også

Nå starter den store testen for Rodgers som Liverpool-manager

Coutinhos kunststykke

Det var imidlertid en annen brasilianer som skulle bli avgjørende for Liverpool.

Fem minutter før slutt vartet Philippe Coutinho opp med et øyeblikks magi. 23-åringen dro seg inn i banen, avanserte noen meter, før han fyrte av gårde en kanon av et langskudd. Jack Butland i Stoke-målet hadde ingen mulighet til å forhindre praktscoringen.

Philippe Coutinho feirer scoringen sammen med James Milner, Emre Can og Roberto Firmino.

— Det var en fantastisk avslutning. Jeg ser ham gjøre det hver dag på trening, roser Liverpool-kaptein Jordan Henderson.Kunstnummeret var akkurat det Liverpool trengte i ligapremièren.

Frem til da hadde Liverpool slitt med å få til det spillet som forventes av et topplag. Liverpool var blodfattige, og skapte få målsjanser. I første halvdel av kampen var Stoke det beste laget. Liverpool hevet seg litt etter hvilen, men greide aldri å sette et ordentlig press på vertene. Det så ut til å gå mot en målløs ligastart på Britannia, men så dukket Coutinho opp.

Coutinho har hatt en strålende utvikling i Liverpool-drakten, og ser ut til å ta steget til å bli en av ligaens aller største profiler. Liverpool-fansen kan trolig se frem til flere magiske øyeblikk fra brasilianeren denne sesongen.

Marerittrekke

For Liverpool-manager Brendan Rodgers er årets sesong kanskje hans siste sjanse. For to sesonger siden ble han kåret til årets trener etter å ha ført Liverpool til andreplass. Sist sesong var imidlertid en gedigen nedtur, og Rodgers er avhengig av at sommerens signeringer slår til.

— Liverpool har mange gode spillere fremover på banen. Hvis de greier å tette igjen bakover, kan de bli farlige, vurderer Norges tidligere landslagskaptein og nåværende Crystal Palace-spiller Brede Hangeland i TV 2-studioet på Britannia.

Den fryktede bortekampen mot Stoke var bare den første i en marerittrekke for Rodgers og Liverpool. I de neste ligakampene som ikke spilles på Anfield venter Arsenal, Manchester United, Everton, Tottenham, Chelsea og Manchester City på rekke og rad.

Skal Liverpool reise seg fra fjorårets sjetteplass, blir en god fortsettelse nå helt avgjørende.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk