Totti-selfie førte til ordkrig

Klubbpresidentene i Roma og Lazio har havnet i tottene på hverandre etter søndagens byderby i italiensk fotball.

SELFIE-FEIRING: Francesco Totti (38) sikret Roma ett poeng hjemme mot Lazio, og feiret med å ta bilde av seg selv med en mobiltelefon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Stridens kjerne er et bilde Roma-veteran Francesco Totti tok av seg på banen under kampen. Mandag omtalte Lazio-president Claudio Lotito Tottis «selfie» som høyst upassende og hevdet samtidig at Roma ikke har noen mulighet til å ta ligagullet denne sesongen.

De uttalelsene falt ikke i god jord hos Roma-president James Pallota. Tirsdag var han på banen med et verbalt spark tilbake mot byrivalen.

— Det er synd at Lotito kommenterte Francescos selfie på denne måten. Jeg hadde nesten foretrukket en selfie av hans eget ansikt, skrev Pallota på nettsamfunnet Twitter.

Les også

Her feirer Totti kunstscoring med selfie

Gikk verden rundt

Totti scoret to ganger i søndagens kamp og står nå med elleve mål i byderbyene mot Lazio. Ingen har flere.

Etter ett av målene sine fikk han en mobiltelefon fra en av lagets assistenter ut på banen, og få sekunder etterpå var det omtalte bildet tatt.

Etter kampen gikk episoden verden rundt.

— Det ville gitt mening (å ta bildet) etter kampen, men ikke under. Kapteinen min ville aldri ha gjort det samme, sa Lazio-president Lotito - og tilføyde at han «vedder presidentstillingen» sin på at Roma ikke tar seriegullet denne sesongen.

Slo tilbake

I etterkant har også Romas sportsdirektør kastet seg inn i ordkrigen. Med henvisning til at Lazio-spiller Stefano Mauri i fjor sonet en seks måneder lang karantene for kampfiksing, sa han:

— Dersom Lotito setter presidentstillingen sin på spill, og med tanke på at Lazio er bettingeksperter, er det vel en fare for at også Lazio-fansen vil ende opp med å støtte oss, sa han.

Lazio er i øyeblikket nummer tre på tabellen i Serie A. Opp til serieleder Juventus skiller det 13 poeng. Roma er nummer to, tre poeng bak topplaget. (©NTB)

Publisert: