West Ham ydmyket Liverpool: - Vi parkerte bussen

Martin Samuelsen på West Ham-benken fikk se to røde kort, tre mål og tre poeng til bortelaget på Anfield.

BORTESEIER: Mark Noble jubler for scoring og tre poeng på Anfield. Noble var en av to spillere som fikk rødt kort i oppgjøret. Men alt i alt var det en sterk borteseier av West Ham.
 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Liverpool hadde vunnet 11 av de 13 siste møtene mellom Merseyside-laget og de tilreisende fra London da West Ham gjestet Anfield til tidlig-kamp lørdag.

Med en nordmann på benken for gjestene. For Martin Samuelsen (18) satt for første gang på benken for West Ham i en ligakamp.

Der fikk han se West Ham vinne 3-0 etter mål av Manuel Lanzini, Mark Noble og Diafra Sakho.

Liverpool hadde ikke all verdens å komme med. Og samtidig forsvarte gjestene fra London seg bra. Eller som manager Slaven Bilić så treffende sa det etter kampen:

— Vi spilte bra og fikk en god start. Vi var godt organiserte og hadde en plan. Og den fulgte spillerne perfekt. Vi parkerte bussen, men vi satte ikke på håndbrekket. Det var rett og slett godt forsvarsspill, sa West Ham-manageren etter matchen ifølge BBC.

Pangstart for Bilić

Det var ikke spilt mer enn tre minutter før det stilnet blant de rødkledde på tribunen på Anfield. For West Ham bet seg fast rundt hjemmelagets sekstenmeter. Og Aaron Cresswells smarte pasning fant Manuel Lanzini som styrte inn 0-1.

Manuel Lanzini feirer å ha sendt West Ham opp i 1-0 på Anfield.

Det var det første West Ham-målet scoret av en West Ham-spiller på Anfield siden 2006. En drømmestart for Slaven Bilić sine utvalgte.Og det var en scoring som åpnet kampen. For nå måtte Brendan Rodgers sine gutter opp og frem.

Stang ut

Fem minutter etter målet sang det i stolpen bak West Hams keeper Darren Randolph. Han strakk seg så lang han var etter skuddet fra Roberto Firmino. Men det spørs om ikke dne hadde blåst inn i nettet hvis dne hadde gått noen centimetere lenger til høyre.

Trenerduellen - Brendan Rodgers med ansvar et for Liverpool, bak West Hams-manager Slaven Bilić.

Liverpool måtte klare seg uten sin kaptein Jordan Henderson. I skadefraværet bar James Milner kapteinsbindet.Hjemmelaget hadde ballen, spilte og prøvde. Men det var laget fra London som scoret. Og det er fortsatt det som er det viktigste i fotball. Selv om Liverpool etter et kvarter hadde 80 prosent av ballinnehavet.

Noble kontant i mål

Liverpools stopper Dejan Lovren klønet det til nede ved eget cornerflagg. Og da han ikke fikk stokket beina, stjal mannen bak 0-1, Manuel Lanzini, ballen, og satte fart mot mål.

Avslutningen ble blokkert. Returen satte imidlertid West Ham-kaptein Mark Noble sikkert i mål og 0-2 på Anfield.

Mark Noble setter her inn 2-0-målet til London-laget.

Da var det spilt en halvtime.West Ham slo Arsenal på Emirates i serieåpningen, og gikk til pause med 2-0-ledelse på Anfield.

Kunne brendan Rodgers trylle frem noe i pausen som kunne snu det?

To gule og ett rødt

Seks minutter etter pause ble jobben enda vanskeligere for hjemmelaget. Da fikk nemlig en av lagets viktigste spillere, sitt andre gule kort, og dermed det røde. Det første pådro han rett før pause, trolig for munnbruk.

Philippe Coutinho i samtale med sin manager underveis i oppgjøret. Like etter pause fikk han sitt andre gule kort, og dermed dte røde.

Det andre kom rett etter pause for en takling på Dimitri Payet. Og dermed var det takk for i aften, og Liverpool med ti mann i nesten en hel omgang.— Det første målet er billig og det ga West Ham motivasjon til å stå på. Det andre målet var en feil. Det er sånn som skjer. Vi startet ålreit, så fikk Coutinho det røde kortet. Jeg synes hverken hans eller den andre utvisningen var rødt kort, sier Liverpool-manageren etter matchen ifølge BBC.

Stygt fra Mignolet

Snaut en time var spilt da Liverpool-keeper Simon Mignolet plantet kneet i brystet på West Ham-angriper Diafra Sakho. Stygt av Mignolet, og det spørs vel om han ikke skulle hatt det røde kortet for den.

Liverpool kastet innpå Danny Ings og lot han og Benteke spille sammen på topp. Men West Ham forsvarte seg bra. Og fikk også mer rom og litt bedre tid i angrep ettersom hjemmelaget var en mann mindre.

Spillet bølget frem og tilbake, men hjemmelaget var ikke spesielt nær hverken redusering elle rutligning i 2. omgang.

Direkte rødt til West Ham

Kvarteret før slutt var mannen med assisten på 0-1, Aaron Cresswell, på tur inne i Liverpools felt. Et par finter og bang sa det i hanskene på Simon Mignolet. Skuddet ble reddet ut til hjørnespark.

12 minutter før slutt ble også hjemmelagets Mark Noble sendt av banen. For en takling på egen sekstenmeter. Etter først å ha fått frispark i sekvensen før. Så fullførte han en takling, og dermed var det over også for han. Men dte skal legges til at begge situasjonene hvor de røde kortene ble delt ut var pussige.

— Jeg fikk direkte rødt kort. Men jeg har sett på situasjonen ti ganger, og det er ingenting ved den som tilsier direkte rødt kort. Selv et gult kort ville vært strengt, kommenterte Noble etter kampen.

Men hva nå Liverpool?

Jo, med hjemmepublikummet i ryggen forsøkte de å skvise ut en siste innsats. Åtte minutter før slutt kunne Dejan Lovren pyntet på resultatet da han var nær ved å styre en Benteke-heading i mål. Men han bommet.

Spikeren i kista

Halvannet minutt ut i de syv tilleggsminuttene var det definitivt slutt. Diafra Sakho satte inn 3-0 til West Ham bak en utspilt Mignolet i Liverpool-buret.

Da var Anfield i ferd med å tømmes. Mens de tilreisende fra London sang "we score when we want".

— Vi forsvarte oss ikke bra i det hele tatt i perioder. Vi er nødt til å bli bedre på det. Vi er skuffet, men skal reflektere over dette, og så komme tilbake og vinne neste kamp, sier Brendan Rodgers.

Dette var West Hams første seier på Anfield på over 50 år.

Norske Martin Samuelsen ble sittende på benken hele kampen. Dermed må han vente på sin Premier League-debut. Men fikk i det minste med seg en stor opplevelse. Og en viktig seier.

Les også

 1. Ydmyk Balotelli: - Jeg har kastet bort for mange sjanser

 2. - Balotelli lot som han var skadet for å kjøpe ny iPhone

 3. Slik spilles Rosenborgs kamper i Europa League

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Liverpool FC
 3. West Ham United FC
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Privatetterforsker Roald Bernt­sens hef­tige liv: – Gullet var fjernet fra kremerte

 2. Testet positivt? Dette gjør du

 3. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

 4. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før

 5. Har du lagt merke til er at kampropet «ubuntu» er borte. Hva skjedde?

 6. Stangeland mølle vurderer nattskift for å spare penger: – Egentlig bare billigere å stenge ned