Både damelaget og G14-laget til Molde søkte dispensasjon. Nå møtes de i seriekamp

Molde Fotballklubbs damelag skulle kjempe om opprykk til 1. divisjon. Nå har de i stedet fått plass i den lokale serien for G16-lag.

Publisert: Publisert:

Spillerne på MFKs damelag er alle under 20 år. Nå har de fått dispensasjon til å stille lag i G16-serien denne sesongen. Foto: MOLDE FK

  • Trond Hustad
    Rbnett

Der har også klubbens G14-lag i den nasjonale serien fått dispensasjon til å delta. Det betyr at jenter opp til 19 år kan møte gutter ned til 13 år.

– Vi har testet oss litt mot dette nivået, men det blir spennende å se hvordan det går mot de ulike lagene. Vi har spilt jevnt i to treningskamper mot G14-laget, som begge endte uavgjort. Vi tapte 0-5 mot Træff, men dette er uansett god matching. Det kan bli tøft, men jeg tror ikke vi blir knust, sier trener August Nyland.

  • Har du lest denne kommentaren? «Dette Molde-laget er så bra at det blir dårlig»

Sa nei til å spille i jenteserie

Damelaget i 2. divisjon venter fortsatt på avklaring rundt sin egen sesong. Foreløpig har ikke breddefotballen fått klarsignal til å starte opp og hele seriespillet er i fare. Damelaget i senior trener for fullt siden alle spillerne er under 20 år, og først fikk laget tilbud om å spille i en utvidet J19-serie i regi av Nordmøre og Romsdal Fotballkrets.

– Da ville vi møtt mange av de lokale 3. divisjonslagene som vi har hentet spillere fra, og da vil det kanskje være riktigere at vi spiller et annet sted. Vi ønsker å matche oss skikkelig og forberede oss godt mot en eventuell sesong i år eller neste år. Derfor søkte vi om å få delta i G16-serien og det ble etter hvert innvilget av kretsen.

August Nyland er hovedtrener for Molde Fotballklubbs damelag. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Dispensasjon opp til 19 år

MFKs damelag har fem spillere som holder alderen i avdelinga. Resten av troppen er over 16 år. Laget har fått dispensasjon til å benytte alle spillerne opp til 19 år. Som kjent er det fortsatt ikke tillatt med full trening eller kamper i breddefotballen for spillere fra 20 år og oppover.

– Det blir interessant å se hvordan vi håndterer den fysiske delen av spillet med tøffe dueller og høyt tempo. Mange av spillerne har vokst opp med å spille guttefotball og er vant til det, og dette blir selvsagt en fordel. I tillegg er det positivt av vi skal spille de fire første kampene hjemme på Aker stadion, der vi er vant til å trene og bruke ballen, sier August Nyland.

13 guttelag og ett damelag

Moldes damelag sesongåpnet hjemme mot Sunndal mandag kveld. Det endte med tap 2–7.

Disse lagene deltar i en utvidet 1. divisjon i klasse G16 denne sesongen:

Dahle/Nordlandet 1, Eidsvåg, Ekko/Aureosen/Gossen, Averøykameratene, Træff, 1, Molde 1, Rival, Molde Kvinner, Clausenengen/Kristiansund 1, Elnesvågen, Åndalsnes, Frei/Batnfjord 1, Molde 2 og Sunndal 1.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Oppfordrer til Halloween-feiring for de minste barna

  2. Sykefraværet gikk ned, men ikke nok. Nå får de en sjanse til

  3. Silje fikk topp­karakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i kles­butikk

  4. Gutt påkjørt på Bryne

  5. Klar melding til egen minister: Grav ut Domkirken!

  6. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag