Her jubler han etter å ha senket England. Premie: En mulig kvartfinale mot Brasil.

Begge lag stilte med reservelagene sine. Belgia sikret gruppeseier og en vanskelig vei mot finalen.

Adnan Januzaj banket inn 1–0 til Belgia tidlig i 2. omgang.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

ENGLAND – BELGIA 0–1

Det var på forhånd beskrevet som «kampen som ingen ville vinne». Belgias Adnan Januzaj ville det mest, og nå venter Japan i åttedelsfinalen. England på sin side møter Colombia.

Grunnlaget for diskusjonen om lagene egentlig ville vinne, var at gruppevinneren her kan møte Brasil i en kvartfinale. Den nøtten er det nå Belgia som eventuelt må knekke.

– Seieren var resultat av en veldig god prestasjon. Man kan ikke planlegge sitt ideelle scenario, og vi har sett store nasjoner ryke ut. Vi er sterkere enn vi var før denne kampen, sier Belgias landslagssjef Roberto Martinez.

– Det var en god test for oss, men vi hadde et halvt øye på åttedelsfinalen. Det blir Englands største kamp på et tiår, sier Englands landslagssjef Gareth Southgate.

Les også

Først ble de fratatt straffespark. Så røk Senegal ut av VM på gule kort.

17 av 22 bytter

Det var to reservelag som møttes i den siste gruppespillskampen mellom England og Belgia: Sistnevnte hadde gjort hele ni endringer på laget siden forrige kamp, England åtte.

Spørsmålet var nemlig om noen av lagene egentlig ønsket å vinne denne kampen. Gruppevinneren kan nemlig potensielt møte Brasil i kvartfinalen, og hvem vil vel møte Brasil?

Samtidig ville gruppetoeren møte Colombia i åttedelsfinalen, og det var trolig en motstander som verken England eller Belgia ønsket seg. Gruppevinneren ville få Japan – på papiret enklere motstand.

Lavt tempo og balltrilling

1. omgang bar preg av at begge lagene var videre. Det var mye balltrilling, lavt tempo og lite sjanser. Riktignok var det en belgisk sjanse som ble stanset på streken, men ellers var ikke dette en festforestilling.

Les også

Idrettens største farser: Når stjernene ikke vil vinne

Dersom denne kampen endte uavgjort, ville gruppevinneren bli kåret på antall gule kort. Da Belgia fikk sine to gule i 1. omgang, jublet den belgiske fansen. De var foran på kort og lå dermed an til å bli toer i gruppen ...

Skudd i krysset

Men i begynnelsen av 2. omgang feide Belgia all tvil til side: De ønsket faktisk å vinne. Med et lekkert skudd opp i krysset ordnet Adnan Januzaj 1–0 til Belgia etter 51 minutter – hans første landslagsmål.

Til daglig tjener Januzaj sin lønn i Real Sociedad. Tidligere har 23-åringen spilt for blant andre Manchester United, Borussia Dortmund og Sunderland.

Underholdningsverdien var heldigvis noe bedre etter pause, og etter 66 minutter kom Marcus Rashford mutters alene med keeper. Skuddet ble slått ut til corner.

Mot slutten var Belgia nærmere 2–0 enn England var å utlikne. Belgierne hadde rikelig med sjanser, men det endte med det ene målet.

England har imponert hittil i VM, men var svake mot Belgia. De må heve seg dersom det skal bli seier mot Colombia.

Publisert:
  1. Fotball-VM 2018

Mest lest akkurat nå

  1. Forslag om stor gassterminal på Talgje

  2. Politiet advarer mot svindel-mail: - Ikke svar og blokker avsender

  3. Etter «vaksine-brevet» begynte Heart å føle press. Nå melder hun seg ut av MDG

  4. Jakob Ingebrigtsens nye naboer på Lura synes huset hans blir for svært

  5. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  6. Bjelland vant kontrakt på 391 millioner