Borge dropper VM - avslutter sesongen

Spydkasteren Sigrid Borge blir ikke kvitt sin brysomme albueskade og har besluttet å avslutte årets sesong. Dermed ryker høstens VM i Doha.

Publisert: Publisert:

Sigrid Borge skadet seg under Trond Mohn Games på Fana Stadion. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB

Borge fra Osterøy er kvalifisert for verdensmesterskapet i Qatar i månedsskiftet september-oktober, men blir ikke kvitt smertene hun har slitt med i albuen.

Borge pådro seg albueskaden under Trond Mohn Games på hjemmebane i Bergen i mai. Da var håpet at skaden skulle være leget i god tid før VM, men det viser den seg ikke å være.

– Jeg prøvde meg i Italia på onsdag, men skjønte fort at det ikke hadde noen hensikt å fortsette med dette. Nå blir det nye undersøkelser for å finne ut hva som er galt, om skaden ikke er leget eller slått opp igjen, sier Borge.

Les også

Skaderammet Borge får ikke forsvare kongepokalen i NM

Spydkasteren endte til slutt på åttendeplass i den internasjonale stevnet i italienske Rovereto denne uken etter å ha kastet beskjedne 49,86. Osterøy-jenta valgte å stå over de fire siste omgangene som følge av at hun smerter fra albueskaden.

– Det har ingen hensikt å tenke videre på VM. Nå får jeg bli frisk og komme i gang med oppkjøringen fram mot OL i Tokyo, sier hun.

Borge har årsbeste på 62,20.

Publisert:

Les også

  1. «Nå tar Brann-sjefen styring over talentene. Det er på høy tid.»

  2. Nå skal Brann rydde plass til unge spillere

  3. Talentforeldre om Branns nye grep: – Håper det blir en realitet

  1. Sigrid Borge
  2. Friidrett