Bjørgens medisinbruk gjorde langrennsprofilen sint: – Overdrivelse å si at vi er venner

Langrennsstjernen Justyna Kowalczyk sier i et intervju med polsk presse at hun i flere år var sint på Marit Bjørgen på grunn av bruk av astmamedisiner.

Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk med sprintmedaljene sine under OL i Vancouver.
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

At den polske langrennsstjernen har vært misfornøyd med medisinbruken til Bjørgen har vært kjent lenge.

I et intervju med den polske avisen sportowefakty.plnylig, gjengitt av NRK, forteller hun at hun i flere år var sint på den norske langrennsdronningen. Nå sier hun at hun har forstått at det ikke er utøveren hun skal være sint på.

– Det er hele det norske systemet med leger og medisinske universitet som er en viktig del av landslaget. I dette systemet må utøverne lytte og gjøre det ledelsen sier, sier Kowalczyk.

Les også

Ny studie av Johaug-dekningen konkluderer: Fikk forståelse i Norge, ble fordømt i Sverige

I dag er de to helt likegyldige til hverandre, ifølge 36-åringen.

– Stridsøksen er begravd for lenge siden, men å si vi er venner vil være en overdrivelse. Når vi av og til møtes snakker vi sammen, men vi er helt likegyldige til hverandre.

Bjørgen har tidligere sagt til NRK at hun mener Kowalczyk burde vite bedre når hun snakker om astmamedisinene hun bruker.

– Det er først og fremst mangelen på kunnskap som skremmer meg. Jeg har medisinske tester som viser at jeg er kvalifisert til å bruke Symbicort, sa Bjørgen.

(©NTB)

Publisert: