AaFK-treneren fortviler over sjansesløsing: – Vi skaper flest sjanser i 1. divisjon, men scorer for få mål

Etter at AaFK spilte uavgjort hjemme mot Jerv var AaFKs trener, Lars Arne Nilsen, mest opptatt av at laget hans ikke utnyttet sjansene sine godt nok.

SKUFFET: AaFK-trener Lars Arne Nilsen mener laget hans er for lite nøyaktig i de avgjørende øyeblikkene foran mål.
Publisert: Publisert:

AaFK – Jerv 1–1 (0–1)

Slik oppsummerer Lars Arne Nilsen kampen mot Jerv:

– Vi får et fortjent poeng. Vi spiller godt inn mot pause, så får de et mål helt ut av ingenting, det gjør noe med både oss og dem rett inn mot pause. Så blir kampen som den blir, vi må jage mål og de legger seg ned i 5–4–1, så sliter vi med å bryte dem ned. Vi tar noen sjanser og får det målet som vi selv syns vi fortjener i en slitekamp, sier han til Sunnmørsposten.

AaFKs midtstopper Quint Jansen mener det er en gjengående ting at AaFK ikke klarer å få brutt ned motstanderens forsvar.

– Det var egentlig som alle kampene våre, vi kommer fint framover, men vi stanger og stanger og scorer ikke mål, sier nederlenderen.

Trener Nilsen er enig med Jansen, og forklarer videre:

– Vi er ofte nærme, vi har mange tilløp til sjanser, men vi må være mer nøyaktig på den siste tredjedelen. Det har vært litt gjengående de siste kampene. Det viser også statistikkene, vi er det laget i 1. divisjon som skaper flest sjanser, men scorer for få mål, rett og slett, sier AaFK-treneren.

Forsvarsrot

Da AaFK slapp inn sitt eneste baklengsmål mot Jerv var det forsvarsrot i forkant som gjorde at Jerv-angriper Willis Furtado fikk ballen alene med keeper.

– Det er en ball som går igjennom hele feltet og det ser veldig rart ut. Vi sover i et avgjørende øyeblikk og da får de det målet som de ikke skal ha, sier Nilsen.

Quint Jansen tar på seg all skyld i situasjonen og forteller at han traff feil på ballen.

– Ballen går over Nenass, og jeg burde bare slå den vekk så hardt og høyt som mulig, men jeg treffer helt feil, forklarer AaFK-midtstopper Quint Jansen.

Les også

Spillerbørsen: «Klønete involvering i forkant av baklengsmålet»

Serielederen borte

Neste kamp for AaFK er mot serieleder HamKam, som lørdag vant 2–1 borte mot Sandnes Ulf og dermed økte luka ned til AaFK med ytterligere to poeng. Nå er det fem poeng som skiller AaFK på fjerdeplass og serielederen fra Hamar.

– Alle kamper er viktige, spesielt toppkampene. Det blir en tøff bortekamp på Hamar, hvor vi må spille opp mot vårt aller, aller beste for å få med oss noe, og det tror jeg vi er klare for, sier AaFKs midtbanegeneral Erlend Segberg.

Les også

  1. AaFKs målscorer om poengdelingen: – Vi mangler litt kvalitet i dag

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. Lars Arne Nilsen

Mest lest akkurat nå

  1. Mange båtglade er innom denne gjestehavnen i Ryfylke hver sommer. Nå er den kåret til Norges beste

  2. Overskridelser skaper trøbbel for byggingen av nye SUS: – Ikke en veldig kjekk dag

  3. Flertall for å fjerne bompenger om natten og søndagen

  4. 18 fikk fartsbot i Sola

  5. Erik Ravnanger var overvektig og i elendig form før han møtte Benedicte Kristoffersen. Her er de på vei til sitt eget bryllup.

  6. Stor­skole på denne tomta det beste for bydelen