Trøndersk stjerne klar for Barcelona

Endelig er det klart hva som blir Melhus-jentas neste stoppested.

23-år gamle Ingrid Syrstad Engen bytter ut tyske Wolfsburg med spanske Barcelona.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Ingrid Syrstad Engen (23) har signert for FC Barcelona. Det får Adresseavisen opplyst fra flere hold tirsdag formiddag.

Senere tirsdag ble overgangen bekreftet av klubben selv. Hun har signert en toårskontrakt med klubben.

– Dette er en stor dag for meg. Jeg er veldig stolt. Endelig kan jeg dele nyheten med alle, sier Engen til Adresseavisen.

– Det er flere grunner til at jeg velger å skrive under for Barcelona. Men selve hovedårsaken er spillestilen. Jeg tror jeg kan utvikle meg videre med fotballen som de spiller her.

– Hvordan vil du beskrive Barcelonas spillestil?

– Det er typisk «Barca-style», der man ønsker å ha ballen i laget og spiller på få touch. Det er en stil vi sjelden ser i kvinnefotballen. Jeg tror det passer meg bra.

Telefonen «koker»

Engen sier telefonen hennes har «kokt» etter at nyheten ble offentliggjort.

– Det er sinnssykt artig. Folk syns det er kult og stort. Jeg blir veldig rørt av alle de positive reaksjonene. Familien min er superstolt. Det betyr mye for meg. Jeg håper dette kan bidra til at alle jenter på Melhus og i Trøndelag blir inspirert til å spille fotball, sier hun.

Nå blir Engen lagvenninne med Caroline Graham Hansen. I finalen av årets Champions League smadret Barcelona Chelsea 4–0 i finalen.

Kontrakten med Wolfsburg gikk ut i sommer, og det har lenge vært kjent at 23-åringen ville finne seg en ny klubb. Nå blir altså Spania hennes neste stoppested.

Her poserer Ingrid Syrstad Engen med Barcelona-drakta.

– En av de største

NRK-ekspert Carl-Erik Torp sier det er stort at en norsk spiller skal være med å forsterke Barcelonas tropp. Samtidig trekker han en parallell til en tidligere overgang.

– Det var stort når Graham Hansen tok samme steg fra Wolfsburg til Barcelona, så det er en oppskrift de er fornøyd med. Barcelona er totalt dominerende i Spania og deres mål vil være å vinne mesterligaen på nytt, sier Torp.

TV 2-ekspert og tidligere landslagsprofil, Solveig Gulbrandsen, reagerer slik på overgangen:

– Dette er en av de største norske overgangene i historien på kvinnesiden. Hun går til en av de beste klubbene i verden. Det er stort at Norge nå har to spillere i Barcelona.

– Tror du hun vil passe inn i Barcelona?

– Det er vanskelig å si før hun har spilt, men Ingrid har ferdighetene til å klare det. Samtidig er konkurransen på midtbanen stor. Hun er fortsatt en ung spiller med mange år igjen, og jeg tror denne overgangen uansett vil bidra til at hun utvikler seg videre.

Én bekymring

Midt i all entusiasmen har Torp også en bekymring knyttet til Syrstad Engens overgang.

– Konkurransen i Barcelona er beintøff med fryktelig gode spillere. Håper hun klarer å stå i det og kjemper seg til spilletid. Det er ikke like selvsagt at hun er fast der, slik hun var i Wolfsburg. Jeg er litt redd for at hun ikke får spille nok til å utvikle seg videre.

Ingrid Syrstad Engen i aksjon for det norske landslaget.

I Wolfsburg var Engen med å vinne Bundesligaen i 19/20-sesongen. Hun har også vært med på å vinne den tyske cupen to ganger. Forrige sesong tok Wolfsburg seg til Champions League-finale, men tapte mot Lyon.

Det er fire år siden 23-åringen spilte for Trondheims-Ørn. Deretter gikk ferden videre til LSK, der hun ble både serie- og cupmester.

Publisert: