Solskjær endelig til finale etter fire semifinaletap: – Dette var veldig, veldig dårlig

(AS Roma-Manchester United 3–2, totalt 5–8) Ole Gunnar Solskjær (48) er klar for sin første finale som Manchester United-manager. På det femte forsøket skulle det endelig lykkes. Tross tap i Roma torsdag kveld.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Manchester United var sist i Europa League-finalen i 2017. Den gang vant de 2–0 over Ajax etter mål av Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan i finalen.

Denne gang blir Villarreal motstander i finalen i Gdansk 26. mai - etter at Arsenal ikke klarte å score i London (2–1 til Villarreal sammenlagt).

Solskjærs eneste trofeer som trener er kommet med Molde; seriegull i 2011 og 2012 og cuptriumf i 2013. Som spiller har han avgjort en Champions League-finale. Det skjedde for øvrig den 26. mai 1999 - samme dato som årets finale.

– Vi er glade, for vi er i finalen. Akkurat nå er jeg skuffet over denne forestillingen, men i morgen tidlig kommer jeg til å være fornøyd, sier Ole Gunnar Solskjær i et intervju vist på TV 2.

– 2. omgang var skuffende. Det var veldig, veldig dårlig - men vi er i finalen, sier han til BT Sport.

Les også

Solbakken og Rekdal roser Solskjær for cupfinale: – Stor mulighet for tittel

– Dette er en stor prestasjon, men vi må forbedre oss til finalen, der vi ønsker å løfte trofeet. Selvfølgelig er det skuffende at vi tapte i dag, men vi satte oss selv i god posisjon i den første kampen, sier United-stopper Harry Maguire til BT Sport.

Edinson Cavani sendte Manchester United i ledelsen, men vertene snudde etter scoringer av Edin Dzeko og Bryan Cristante. Så utlignet samme Cavani til 2–2 før innbytteren Nicola Zalewski ordnet 3–2 til Roma. Dermed vant United 8–5 sammenlagt.

Se scoringene i kampen:

Med 6–2 fra hjemmekampen var Solskjærs menn store favoritter, men vertene i den evige stad klarte å skape to-tre megasjanser allerede tidlig i 1. omgang - og mange muligheter også senere i matchen. Superspill av nummer to-keeper David De Gea hindret Roma-scoringer.

På det femte forsøket skulle det altså endelig lykkes for Ole Gunnar Solskjær som United-manager å vinne en semifinale:

2019/20:

  • Ligacupen: Tapte 2–3 sammenlagt mot Manchester City.
  • FA-cupen: Tapte 1–3 mot Chelsea.
  • Europa League: Tapte 1–2 mot Sevilla.

2020/21:

  • Ligacupen: Tapte 0–2 hjemme mot Manchester City.
  • Europa League: Vant 8–5 totalt over AS Roma.

– Det var en fem minutters periode da Roma virkelig kunne ha gjort det. Jeg er ikke så sikker på at Ole er fornøyd med 2. omgang, men til syvende og sist gjorde de jobben, sier tidligere United-stjerne Paul Scholes til BT Sport.

– Det gikk fra den ene enden av banen til den andre enden - som i basketball, fastslår Harry Maguire.

Solskjær valgte å starte med Dean Henderson, Victor Lindelöf, Scott McTominay og Marcus Rashford på benken.

Etter De Geas storspill torsdag kveld blir det en tøff vurdering for Solskjær hvilken av hans to keepere som skal spille finalen.

– Heldigvis har vi en av verdens beste keepere, sier United-manageren etter torsdagens kamp.

– Jeg er skuffet, fordi jeg aldri liker å tape en kamp, særlig på den måten vi gjorde det, men det ble en sånn åpen kamp med sjanser til begge lagene. Det kunne ha blitt 6–6 eller 8–6 til dem. Det var en merkelig fotballkamp, sier Solskjær til BT Sport.

Edinson Cavani sendte Manchester United i ledelsen 1–0 i 1. omgang etter å ha blitt fint spilt igjennom av Fred. Det var også han som utlignet til 2–2. Det var hans syvende mål på sine seks siste opptredener i alle turneringer. Og dette betyr at han har scoret totalt fire mål i de to semifinalekampene mot Roma.

Han blomstrer når det handler om Europa League: Cavani har 16 scoringer på sine 15 siste opptredener i denne turneringen.

AS Roma utlignet tidlig i 2. omgang. Eks-United-spiller Henrykh Mkhitaryan fosset fram på venstrekanten og slo ballen over til Pedro på motsatt side. Han klinket til, og ballen spratt opp i hodet på Edin Dzeko som utlignet til 1–1 med hodet.

Et par minutter senere hadde Roma snudd kampen. Det var Bryan Cristante som snudde seg på femøringen og klinket til. Denne gang nådde ikke David De Gea fram.

Så kom enda et nydelig samarbeid mellom Bruno Fernandes og Edinson Cavani. De utnyttet de store hullene i Roma-forsvaret, og Cavani dundret ballen i mål fra åtte meters hold til 2–2.

Les også

Solskjær om protestene: – Over grensen

Men Roma ga seg ikke og fortsatte å skape sjanser, samtidig som De Gea fortsatte å redde. Men da innbytteren Nicola Zalewski dundret til i det 83. minutt, kunne han ikke hindre at Roma gikk opp til 3–2.

Da Manchester United vant 6–2 hjemme, scoret både Cavani og Bruno Fernandes to mål. Paul Pogba og Mason Greenwood kom også på scoringslisten.

Publisert: