AaFK-spilleren legger alt presset over på sin tidligere klubb i storkampen: – Start er favoritter

Selv om Start har fått alt annet enn en optimal oppladning til kampen mot AaFK, mener Erlend Segberg at gamleklubben må ta favorittstempelet.

TILBAKE: Erlend Segberg har seks sesonger bak seg i Start-drakta. Han legger ikke skjul på at det blir spesielt å komme tilbake på Sparebanken Sør Arena i bortegarderoben. Midtbanespilleren mener det er Start som er favoritter.
Publisert: Publisert:

Erlend Segberg hadde spilt seks sesonger i Start da han bestemte seg for å ta det neste steget i karrieren til AaFK i februar. Nå skal han tilbake til sin gamle hjemmebane for første gang, der lagene møtes til det som blir det første oppgjøret mellom opprykksrivalene.

– Det blir først og fremst gøy å spille en viktig kamp på et fint stadion mot en god klubb. Det er et av høydepunktene i løpet av sesongen, og jeg skal ikke legge skjul på at da terminlista kom, var dette en kamp jeg merket meg litt ekstra, sier Erlend Segberg til Sunnmørsposten.

Etter overgangen til AaFK i februar har midtbanespilleren gått rett inn på laget i ankerrollen i Lars Arne Nilsens 4–3–3. Han blir sett på som en sentral brikke i AaFK-trenerens plan for å rykke rett opp til eliteserien.

NY PODKAST: Trioen i Sunnmørsball mener AaFK må beholde Nikolai Hopland på banen sjøl om David Fällman snart er klar. Vi diskuterer hva AaFK har gjort i de tre første kampene, kampene som kommer og vi slår et slag for gjenåpning av breddefotballen.

Har nesten ikke trent sammen

– Jeg har mange gode kamerater i Start. De mener at de ikke har fått den beste oppkjøringen til kampen. De har begynt med unnskyldninger allerede før kampen, men det skal være litt sånn, sier Segberg om «ordkrigen» med sine tidligere lagkamerater.

Men vi må ta litt om bakgrunnen for hvorfor Segbergs tidligere lagkamerater mener oppkjøringen ikke har vært ideell. En Start-spiller testet positivt for korona i forrige uke, som gjorde at kampen mot Ranheim ble utsatt tidligere denne uka

Spillerne har vært i karantene siden forrige uke, og dermed ikke fått trent sammen. Først torsdag kveld kunne de første spillerne trene igjen, mens den første fellestreningen var fredag ettermiddag.

– Tett og jevn kamp

– Dine tidligere lagkamerater har kanskje et poeng?

– Ja, men så har du sett i starten av serien at det å ha en god oppkjøring, har egentlig ikke så mye å si. Det er alltid vanskelig å si hvor man står i de første seriekampene, men vi går for seier i alle kampene når vi skal rykke opp. Vi møter en opprykkskonkurrent i det som jeg tror blir en tett og jevn kamp, sier midtbanespilleren.

Segberg uttalte i forrige måned at AaFK var opprykksfavorittene. Men i denne enkeltkampen skyver han favorittstempelet over på sin tidligere klubb.

Turbulent periode

– Det er Start som er favoritter når de spiller på hjemmebane. Det mener jeg er helt naturlig, men vi reiser sjølsagt ned dit for å ta med oss tre poeng.

– Hva tror du de svarer på det samme spørsmålet?

– Jeg tror de tenker det samme som meg. De har ambisjoner om å kjempe helt i toppen og er på hjemmebane, så da er det naturlig at de er favoritter.

Segberg legger ikke skjul på at det har vært spesielt å være en del av Start etter at investorene i Start en drøm kom inn i klubben i 2017. Det er blitt brukt godt over 100 investormillioner siden den gangen, men klubben er likevel i 1. divisjon.

– Det har vært en turbulent periode der jeg har fått oppleve mye, som eierskifte, trenersparkinger og en haug av spillerkjøp og spillersalg. Kjennetegnet for perioden har vært store utskiftninger og mange endringer.

Niklas Castro (t.v) er tilbake etter karantene. Hvis han starter som indreløper, får Torbjørn Agdestein fornyet tillit på topp.

Castro tilbake

Mens AaFK står med seks poeng på tre kamper, har Start fått med seg tre poeng på de to kampene de har spilt. Sist kamp ble det tap 4–2 mot Jerv.

– Det var sterkt å ta tre poeng mot Sandnes Ulf, men de fikk seg en smell mot Jerv. Det er litt sånn som ligaen kan være i begynnelsen, for vi fikk oss en slik kamp sjøl borte mot Raufoss. Jeg blir veldig overrasket om ikke Start blir i toppen når ting skal avgjøres i høst, sier Segberg.

Lars Arne Nilsen får tilbake Niklas Castro etter to kampers karantene. Han ser ut til å gå rett inn på laget igjen, men spørsmålet er om det blir som indreløper eller som falsk nier, som har spilte som før det røde kortet mot Bryne. Torbjørn Agdestein starter som spiss om Castro blir brukt på midtbanen. Quint Jansen og Nikolai Hopland ser ut til å fortsette som stopperparet.

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. 1. divisjon menn
  3. IK Start

Mest lest akkurat nå

  1. Nord-Jæren: 119 nye smitte­tilfeller

  2. Viking dropper sesong­kort – innfører helt ny ordning

  3. Manuell dirigering etter trafikkulykke

  4. Derfor vil de ikke vaksinere seg

  5. Resultatene i stor fedme­studie over­rasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere

  6. Dette bør du vite om «glattå»