Casper Ruud tapte «episk» thrillerkamp – ute av French Open

(Ruud – Davidovich Fokina 6–7, 6–2, 6–7, 6–0, 5–7) Casper Ruud (22) er ute av French Open etter en høydramatisk match over fem sett.

  • Fredrik Tombra, VG
Publisert: Publisert:

– Han er deppa og skuffet over at det ikke gikk veien naturligvis, men sånn er tennis, sier trenerpappa Christian Ruud til Eurosport Norge og Discovery+.

– Tapet svir og er bittert, men jeg kan ikke tenke alt for negativt om det. Jeg må ta det med meg som videre motivasjon, sier Casper Ruud på pressekonferansen etter kampen.

Nordmannen holdt lenge unna på stillingen 5–5 i siste sett, men selv etter å ha vunnet kampens lengste ballveksling (25) og prikket inn et påfølgende serveess, klarte ikke Ruud å forsvare serven. Spanjolen Alejandro Davidovich Fokina gikk opp til 6–5.

– Han har sjans til å breake tilbake, men klarer det ikke dessverre, sier Christian Ruud.

Det ble antydet før kampen at nordmannens motstander minner om bokseren Ivan Drago fra kultfilmen Rocky IV. Han ble omtalt som en «skikkelig fighter», «innbitt» og «utypisk spansk». Gjennom fem sett hamret han løs på Ruud – og fikk et par voldsomme slag i retur – men da det skulle avgjøres var han nådeløs.

Ruud sto imot flere matchballer, men reagerte ikke kvikt nok på en frekk underarmsserve. Deretter tok spanjolen kontrollen og senket nordmannen etter drøyt 4,5 time og fem sett på grusen i Paris.

– Det var episk, mener den portugisiske tenniskommentatoren José Morgado.

SPANSK UNGGUTT: Alejandro Fokina Davidovich.

Ruud er rangert som nummer 16 i verden og stilte som favoritt i den 3.-runden av Grand Slam-turneringen i Paris, men fikk det umiddelbart vanskelig mot Davidovich Fokina (46 i verden).

To ganger slo Ruud tilbake etter å ha fått juling i tiebreak, begge gangene like overbevisende. Det 2. settet vant nordmannen 6–2 og i det 4. «nullet» han spanjolen.

Men over fem sett klarte han ikke å stå imot det spanske stortalentet.

Les også

Ruud-motstanderens «sinna-stempel»: – Minner om Ivan Drago

Casper Ruud tangerer sin beste plassering i French Open. Han har tidligere tatt seg til 3. runde av to ganger. Han røk ut mot Roger Federer i 2019 og Dominic Thiem i 2020. Det er den eneste Grand Slam-turneringen som spilles på favorittdekket grus.

Alejandro Davidovich Fokina møter argentinske Federico Delbonis i 4. runde.

PS! French Open ser du på Eurosport Norge og Discovery+!

Publisert:
  1. French Open
  2. Tennis
  3. Casper Ruud

Mest lest akkurat nå

  1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  2. Jerv-spilleren klikket full­stendig: – Jeg mistet hodet

  3. Kreftsyk måtte vente på hjelp i to timer da alarm­systemet ikke fungerte

  4. Her er 17. mai-pro­grammene for 16 lokale kommuner

  5. 15.500 tilskuere fikk fest­kvelden de drømte om: – Noe fra gode, gamle dager

  6. Ny topp­etasje for topp-politikere og deres gjester – det liker ikke en nabo