Dette blir Vipers’ hjemmebane i første Champions League-kamp

Kommende helg spiller Vipers den første av to åttedelsfinaler i Champions League. Begge kampene skal spilles i Danmark – i to forskjellige byer.

Nora Mørk, Heidi Løke og resten av laget til Ole Gustav Gjekstad skal spille to kamper i Danmark den neste uken.
 • Nicolai Gaustad Olsen
  Fædrelandsvennen
Publisert: Publisert:

KRISTIANSAND: I begynnelsen av februar reiste Vipers på europaturné, der de spilte vanvittige fem kamper i løpet av 11 dager. Turnéen endte med skuffende to seiere og tre tap, og dermed femteplass i Champions League-gruppa.

Kristiansanderne skal nå møte den danske serielederen Odense i åttedelsfinalen.

Les også

Start og Vipers får trene tross strengere regler

Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, har den siste tiden jobbet med å få gjennomført de to kampene, da innreiserestriksjonene til Norge gjør at rosatrøyenes hjemmekamp ikke kan spilles i Aquarama.

– Det har vært en del fram og tilbake. Vi håpet lenge at vi skulle få spille vår hjemmekamp i Aquarama, men det håpet røk før helga. Danskene måtte da ha kommet til Kristiansand åtte dager før kampen for å gå i karantene, og det hadde ikke gått, sier Marcussen.

«Hjemmekamp» i Ikast

Han kunne tirsdag ettermiddag legge fram planen for klubbens danmarkstur. Nå bekrefter han at begge kampene skal spilles i vårt naboland i sør.

Les også

Varsler store endringer – Vipers to kamper fra seriegull

Vipers, som er dårligere rangert enn Odense, skal ha hjemmekamp først. Den skal spilles i IBF Arena i Ikast 7. mars. Returoppgjøret skal spilles i Odenses hjemmearena, Sydbank Arena, en uke senere, 14. mars.

– Lørdagen trener vi IBF Arena, der kampen skal spilles dagen etter. Uka deretter skal vi trene i Jyske Arena i Silkeborg, der vi også bor på hotell, forklarer Vipers-sjefen, som er svært takknemlig for måten Silkeborg har lagt alt til rette for kristiansandslaget.

– Ikke slik vi ønsket det

Også trener Ole Gustav Gjekstad skulle helst spilt den første kampen hjemme i Aquarama. Men han er godt fornøyd med opplegget i Danmark.

– Det var jo ikke slik vi ønsket det, men vi får gode muligheter til å trene mellom kampene og til å ta oss videre i Champions League, sier Vipers-treneren.

Han tror likevel det blir to tøffe kamper mot den danske serielederen.

– Odense har et veldig sterkt lag, med blant andre nederlenderne Cornelia Groot, Lois Abbingh og målvakten Tess Wester, sier Gjekstad.

Det danske laget har vunnet 22 av 24 kamper, og leder Bambusa-ligaen to poeng foran Viborg. Men i likhet med Vipers har de slitt med å avgjøre noen av kampene i Champions League.

– Det må vi prøve å utnytte, sier Gjekstad.

Reiser rett hjem etter siste kamp

Vipers reiser med ferja fra Kristiansand kommende fredag kl. 16.30, og direkte hjem via Larvik etter kampslutt neste søndag.

– Det er ikke ideelt med ti dagers karantene etter denne turen, men det må vi bare ta, sier Gjekstad.

Les også

 1. Vipers-treneren: – Vi stiller med 100 meter tillegg på alt vi gjør

Publisert:
 1. Vipers Kristiansand
 2. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. Varsler 5 kroner kilo­wattimen i etter­middag

 2. Stoltenberg: – Vi bør være bekymret

 3. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 4. Korona: 43 nye tilfeller i Stavanger, 16 i Sandnes

 5. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

 6. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt