Chelsea med utrolig opphenting

Chelseas stjernegalleri var i ferd med å gå på en kjempesmell, men reddet ett poeng på overtid.

Tammy Abraham sikret ett poeng for Chelsea langt på overtid.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

WEST BROMWICH - CHELSEA 3–3

Chelsea har så langt ikke innfridd forventningene etter at lommeboka til eier Roman Abramovitsj har stått på vidt gap under overgangsvinduet. Før pause var det hjemmelagets Callum Robinson og de andre West Bromwich-spillerne som så ut som en milliard kroner på The Hawthorns.

Frank Lampards menn gjorde feil på feil og ble hardt straffet av et effektivt hjemmelag, men slo hardt tilbake etter pause – og reddet ett poeng da Tammy Abraham gjorde 3-3 på overtid.

Det er første gang et Premier League-lag har fått med seg poeng etter å ha ligget under med tre mål siden West Ham gjorde det samme i 2011, ifølge statistikktjenesten Opta Joe.

– Det er to poeng tapt, sa Chelsea-manager Frank Lampard til Sky Sports etter kampen.

Første gavepakke fra Chelsea ble servert etter fire minutters spill. Da headet Alonso ballen til Matheus Pereira. Det endte i en kontring som Robinson rundet av med å hamre ballen i nettet bak Chelsea-keeper Willy Caballero.

Det var den irske 25-åringens andre Premier League-scoring i karrieren. Også det første kom mot Chelsea, men da må vi tilbake til august 2019, den gang Robinson spilte for Sheffield United.

Men Robinson var ikke ferdigscoret.

Les også

Chelsea bekrefter keeperkjøp

Feil på feil

20 minutter senere var det Thiago Silva sin tur til å være gavmild. Nyervervelsen fra Barcelona mistet ballen på uforklarlig vis som bakerste mann på egen banehalvdel. Robinson snappet kula, satte fart mot Caballero og satte sikkert inn 2-0.

3-0-scoringen kom bare tre minutter senere. Da sto Chelsea-forsvaret og sov, mens en høyst våken Kyle Bartley fikk stå alene å bredside inn 3-0 etter en corner.

Det skal sies at også Chelsea hadde store sjanser til å score, men verken Timo Werner eller de andre Chelsea-stjernene fant veien til mål før pause. Dermed ledet hjemmelaget med tre mål da pausesignalet gikk.

Les også

United var på vei mot ny fadese. Så dømte dommeren straffe etter at kampen var blåst av

Bartley feirer 3–0-scoringen.

Distanse

Etter pause var det Chelsea for alle penga, og ti minutter etter hvilen satt den første Chelsea-scoringen. Etter at gjestene ikke hadde klart å finne veien til mål fra nært hold, tenkte Mason Mount at han skulle forsøke fra distanse.

21-åringen banket ballen i mål fra 25 meters hold.

Da Callum Hudson-Odoi reduserte til 2-3 hadde gjestene 20 minutter igjen til å få med seg poeng tilbake til London. Chelsea presset og presset, og da det så ut som London-laget skulle gå på et forsmedelig tap dukket Tammy Abraham opp da Frank Lampard trengte han som mest.

Chelsea-spissen utnyttet en retur på et skudd fra Mount og pirket inn utligningen. Dermed endte kampen 3-3.

– Vi hadde fortjent tre poeng i dag, sa WBA-manager Slaven Bilic til Sky Sports.

Les også

Havertz med hat trick da Chelsea avanserte i ligacupen

Her sikrer Abraham ett poeng for Chelsea.

Sine første poeng

West Bromwich tok sine første poeng i sesongen, mens Chelsea nå har en seier, et tap og en uavgjort på sine tre første kamper. Det blå London-laget startet med seier i serieåpningen mot Brighton (3-1). I forrige runde ble det tap (0-2) mot Liverpool og lørdag ble det 3-3 mot WBA.

WBA tapte mot Leicester (0-3) og Everton (2-5) før sesongens første poeng kom mot Chelsea.

For Timo Werner, som skulle være London-klubbens nye målmaskin, er neste mulighet til å åpne målkontoen i serien hjemme mot Crystal Palace. For West Bromwich venter bortekamp mot Southampton.

WBA-spillerne lå skuffet igjen på gresset etter poengtapet på overtid.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk