TIL låner venstreback fra Kristiansund

Erlend Ernst Sivertsen (29) kommer på lån ut sesongen.

Erlend Sivertsen poserer i TIL-drakt.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

TIL har lenge slitt på venstreback med lengre skader på Lasse Nilsen og August Mikkelsen. Mikael Norø Ingebrigtsen har vikariert på backen, og nå har TIL tatt grep og hentet Kristiansunds venstreback Erlend Sivertsen (29) på en låneavtale som gjelder ut 2020-sesongen.

Det skriver TIL på sin hjemmeside.

– Erlend er en solid spiller som forsterker venstresiden hos oss, og vil hjelpe oss i opprykkskampen, sier Lars Petter Andressen til TIL.no.

Sivertsen er spilleklar til kveldens kamp mot Ullensaker Kisa.

Han står med 153 kamper og 7 mål for KBK siden 2011-sesongen. Han har vært involvert i 11 kamper i Eliteserien denne sesongen – fem kamper fra start, seks som innbytter fordelt over 528 minutter.

– Det gikk ganske kjapt. Vi har vørt våkne med tanke på situasjonen i troppen med en del folk ute i lengre tid og sett på hva som har kunnet være aktuelt der ute, og da muligheten åpnet seg opp med Erlend synes vi det var interessant, sier spillerlogistikkansvarlig og assistenttrener i TIL, Lars Petter Andressen til iTromsø.

På utgående kontrakt

29-åringen har ikke fått så mye spilletid som ønsket og blir en billig løsning for TIL.

– Vi har fått en god deal med KBK, og det var ett av kravene for å få dette til, at det skulle være en billig løsning. Vi får inn en god fotballspiller med mye erfaring, som vi tror vil gi oss mye de siste 13 kampene av sesongen, sier Andressen.

I januar forlenget han avtalen sin med KBK med ett år, noe som vil si at han i utgangspunktet står som kontraktløs spiller etter årets sesong.

Det skal nok mye til for at Sivertsen blir med Gutan videre.

– Det må vi se på. Vi har nettopp skrevet en lengre kontrakt med Lasse (Nilsen), og det er litt han vi prioriterer i den posisjonen. I hovedsak er dette et lån tenkt ut sesongen, sier Andressen.

Gir flere muligheter

Nylig fikk TIL beskjeden om at Daniel Berntsen er ute til i november.
Lasse Nilsen har slitt i lengre tid med en lyskeskade, mens August Mikkelsen (venstreback) og Adam Örn Arnarson (høyreback), også har brukt lang tid på å komme tilbake.

– Med Erlend inn gir det oss også muligheten til å flytte Mikael høyre opp i banen, sier Andressen.

Mikael Norø Ingebrigtsen har en stund vikariert som venstre vingback i Nilsen og Mikkelsens skadefravær.

– August vil nok bruke litt tid før han er tilbake i toppslag. Adam er litt i samme situasjon. Selv om de begge nærmer seg, vil det ta litt tid før de er ordentlig tilbake, sier Andressen.

– Er Sivertsen siste mann inn i overgangsvinduet?

– Som jeg pleier å si, det er utrolig vanskelig å si. Ting kan endre seg og skje fort i fotball, men i utgangspunktet gjør vi ikke mer. Vi har heller ikke økonomi til å foreta oss noe særlig, sier Andressen, som tror Erlend Sivertsen vil få mye spilletid.

– Tanken er at han skal bidra en del fremover, ja, så det er bra for Kristiansund som får sett han i flere kamper enn han fikk der, og bra for oss som får en erfaren spiller inn.

Publisert: