Sveits sier fra seg ishockey-VM

Sveits' ishockeyforbund vil ikke søke om å flytte årets avlyste VM til neste år. Dermed arrangeres ishockey-VM i 2021 i Riga og Minsk.

Publisert: Publisert:

Det blir ingen VM-dueller på sveitsisk is neste år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

  • NTB

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) skriver i en pressemelding at hovedgrunnen til sveitsernes VM-nei er den store økonomiske risikoen ved en flytting til 2021.

Samtidig er det klart at arrangøren skal starte jobben med å tilbakebetale penger til alle dem som hadde kjøpt billetter til 2020-mesterskapet.

Les også

Norsk 20-åring fikk proffkontrakt med NHL-klubb

Årets VM skulle startet i neste uke, og Norge skulle spilt i gruppe med vertsnasjonen Sveits i Zürich. Sveitserne har ikke gitt opp å arrangere VM på et senere tidspunkt, fastslår IIHF.

– Sveitsisk ishockey skal de neste ukene diskutere når de skal melde seg på som interessent for VM i et annet år. Per dags dato er VM fordelt til og med 2025, skriver forbundet.

Neste års ishockey-VM fordeles mellom Hviterusslands hovedstad Minsk og Latvias hovedstad Riga. Det skal etter planen spilles fra 7. til 23. mai.

VM beveger seg videre til Finland (Helsingfors og Tammerfors) i 2022, mens russiske St. Petersburg arrangerer 2023-mesterskapet. Tsjekkia blir vertsnasjon i 2024, mens Sverige og Danmark deler mesterskapet året etter.

Publisert:

Les også

  1. Oilers’ poengkonge klar for ny klubb

  1. Ishockey
  2. Ishockey-VM