Fire nordmenn ble seriemestere i Tyskland

Magnus Abelvik Rød, Gøran Johannesen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud er tyske mestere i håndball. Det ble klart da Flensburg-Handewitt vant siste seriekamp.

Publisert: Publisert:

Magnus Abelvik Rød storspilte da «norske» Flensburg-Handewitt vant Bundesliga. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

27-24-seieren borte mot Bergischer i siste serierunde sørget for at nordmennene kunne slippe jubelen løs for klubbens andre strake ligatittel.

Abelvik Rød storspilte og noterte seg for fem nettkjenninger. Han fikk æren av å sette kampens siste mål. Jøndal scoret to, mens Stavanger-karen Johannessen fikk nettsus én gang. Målvakt Bergerud var som vanlig målløs.

Flensburg har hatt en strålende sesong og vunnet hele 32 av 34 seriekamper. Likevel fikk de kamp helt inn av rivalen Kiel med Harald Reinkind på laget. Reinkind & Co slo Hannover-Burgdorf i sin sesongavslutning, men måtte ta til takke med sølv to poeng bak Flensburg.

 • LEST DENNE? Rett i strupen på Håndballforbundet: – Arrogant

Langt verre gikk det for sørlendingen Eirik Köpp og Gummersbach som rykket ned etter dramatiske sluttminutter. Köpp har spilt to sesonger for Gummersbach i Bundesliga. Til sommeren kommer han hjem for å satse videre i Kristiansand Topphåndball.

Laget lå på sikker plass før runden og ledet 25-24 mot tabelljumbo Bietigheim. Likevel klarte Bietigheim å utligne i siste minutt. Det utnytter Ludwigshafen til det fulle og scoret det avgjørende 31-30-målet mot Minden og sendte Köpp og Gummersbach ned en divisjon.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

 2. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

 3. Kvinnen innlagt på sykehus med skuddskader

 4. FULL OVERSIKT: 5 døde, 618 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

 5. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

 6. Offiser i det norske forsvaret dømt for å ha søkt på overgrepsbilder

 1. Håndball
 2. Magnus Abelvik Rød
 3. Torbjørn Bergerud
 4. Bundesliga
 5. Magnus Jøndal