Crystal Palace med håndsrekning til Solskjær: Slo Arsenal på bortebane

Roy Hodgsons gutter kan ha hjulpet Manchester United i sesonginnspurten.

Crystal Palace kan juble for en sterk borteseier mot Arsenal. Her har James McArthur (skjult) akkurat satt inn lagets tredje mål.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ARSENAL - CRYSTAL PALACE 2–3

Bortesterke Crystal Palace gjorde livet surt for Arsenal og vant 3-2. Det er godt nytt for Chelsea og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i topp fire-kampen.

Arsenal hadde en gyllen mulighet til å passere erkerival Tottenham på tredjeplass og øke avstanden ned til Chelsea og Manchester United, som kjemper om mesterligaspill kommende sesong, men London-klubben klarte ikke å ta vare på muligheten på eget gress.

Scoringer fra Christian Benteke, Wilfried Zaha og James McArthur gjorde at Roy Hodgsons menn kunne innkassere sin åttende borteseier for sesongen. Laget har til sammenligning kun vunnet fire på Selhurst Park.

Mesut Özil og Pierre-Emerick Aubameyang scoret for vertene, som ikke klarte å forhindre sitt første hjemmetap i ligaen siden mot Manchester City i åpningsrunden.

En skuffet Arsenal-spiss Pierre-Emerick Aubameyang etter tapet mot Crystal Palace hjemme 1. påskedag.

Topp fire-dramatikk

Arsenal har ett poeng opp til Tottenham og to poeng ned til Chelsea og United når det gjenstår fire kamper. Alt ligger følgelig til rette for en dramatisk avslutning om de viktige topp fire-plasseringene.

Unai Emerys menn er svake borte og skal i aksjon mot Wolverhampton, Leicester og Burnley, samt Brighton hjemme. Samtidig skal United møte deriblant City og Chelsea.

I tillegg er Arsenal og Chelsea klare for semifinalen i europaligaen og kan møte hverandre i finalen. En finaleseier medfører automatisk en plass i mesterligaen. Det samme gjør finaleseier i Champions League, der Tottenham er i semifinalen.

– Vi har utviklet oss, og det gir oss sjansen til å kjempe om topp fire-plassene. Tre poeng (mot Wolverhampton) på onsdag vil gi muligheten til å være i den posisjonen. Vi mistet en mulighet i dag, men nå er vi ferdig med det. For øyeblikket er det i våre hender, sa Emery til BBC.

Måltørken over

Crystal Palace gikk i føringen etter et drøyt kvarter, og det var en sjelden målscorer som sørget for den. Christian Benteke stanget frisparket til Luka Milivojevic i mål og scoret med det sitt første seriemål på 358 dager.

– Benteke må være veldig selvsikker etter dagens prestasjon. Det var ikke bare det at han scoret og hadde målgivende, han arbeidet utrettelig både offensivt og defensivt, sa Hodgson til Sky Sports.

0-1 holdt seg til pause, men Mesut Özil trengte kun to minutter etter sideskiftet på å sikre balanse i regnskapet da han lurte Palace-keeper Vicente Guaita ned på kne og lobbet ballen over spanjolen.

Wilfried Zaha sendte gjestene tilbake i ledelsen etter timen spilt. Ut fra nærmest ingenting stusset Benteke ballen i bakrom, som Zaha hadde lurt seg inn i. Alene mot Bernd Leno var hurtigtoget iskald.

Passivt forsvarsspill

Ti minutter senere fikk James McArthur en enkel jobb med å gi Palace 3-1 da Arsenal ble fryktelig passive på et hjørnespark. Scott Dann vant den første duellen og headet til umarkerte McArthur som enkelt stusset inn sitt tredje mål for sesongen.

Etter scoringen presset Arsenal på for en sluttspurt. Aubameyang vartet opp en lekkert soloraid og forsøkte å spille igjennom Alexandre Lacazette, men endte istedenfor med å få ballen servert på femten meter. Da viste 29-åringen ingen nåde og banket inn reduseringen lavt i lengste hjørne.

Tross sluttspurten og en stor Alex Iwobi-mulighet før slutt måtte Vicente Guaita ikke plukke ut flere baller av nettet. Dermed kunne Crystal Palace juble for en sterk 3-2-seier mot en toppklubb.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk