Molde-jentene vant skjebnekampen

Moldes håndballjenter sikret seieren mot nedrykksrival Nordstrand og sikret kvalikplass. Trener Gautestad sier den første av tre finaler er unnagjort.

DOMINERENDE: Anniken Obaidli scoret fjorten mål i bunnoppgjøret.
  • Ørjan Handal Dimmestøl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

MOLDE — NORDSTRAND 28-24

IDRETTENS HUS: Molde Håndballklubb tok i mot Nordstrand til skjebnekamp i kveld. Med seier i kveld sikret Molde kvalikplass og unngikk direkte nedrykk. For trener Leif Gautestad var bare oppdrag to av tre utført.

— Vi nådde vårt første delmål med å komme til denne kampen hvor vi selv kunne avgjøre. Det var viktig for meg når jeg kom hit. Med dagens seier var delmål nummer to nådd, smiler en stolt trener.

— Det blir 14 dager til i flotte Molde, ler han.

- Vi lever fortsatt

Gautestad karakteriserer dagens kamp som en cupfinale. Nå gjenstår det to viktige kamper mot Gjerpen, som kom på tredjeplass i 1.divisjon. Molde skal til Skien for første kamp allerede neste onsdag.

— Det blir to sluttspillfinaler, men vi lever fortsatt. Vi må være våken i de to neste kampene og holde fokus. Det er viktig, sier Gautestad.

— Vi må bare trene og fortsette i samme rytme!

DOMINERENDE: Anniken Obaidli scoret fjorten mål i bunnoppgjøret.

Molde fikk alle poengene i dag takket være en fantastisk laginnsats. Målvaktene stoppet mange gode skudd fra Nordstrand, og Anniken Obaidli ledet i front med 14 mål. Forsvaret gjorde det vanskelig for gjestene og dem skryter treneren av.— Vi spiller som et lag i dag og det er viktig. Det er selvfølgelig noen profiler som gjør litt ekstra. Keeperne våre er gode og Anniken selvfølgelig særdeles viktig med sine mål. Vi forsvarer oss også veldig bra.

Molde tok kontroll

Det var en jevn start på kampen. Molde tok etter hvert initiativet på stillingen 7-7. Med en solid Stine Bjørsvik i mål og gode angrepsspillerne så stakk Molde av med fem mål ledelse. Nordstrand tok grep med to kjappe time-out og sørget for noen reduseringer før pause.

Tavlen viste 14-11 når lagene startet den andre omgangen. Nordstrand fortsatte i sporet de avsluttet og bare minutter senere hadde de utlignet. Gautestad tok grep. Da våknet Anniken Obaidli også. Bortelaget klarte ikke å stoppe Moldes toppscorer. Molde økte avstanden igjen, og denne gangen så de seg ikke tilbake.

Gjerpen – Molde spilles i Skien onsdag 20.april. En uke senere, 27.april, spilles motsatt oppgjør i Idrettens Hus i Molde.

Publisert:
  1. Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. Mandag morgen går strømprisen til værs

  2. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen

  3. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

  4. Nå er det nesten umulig å få tak i ved i Stavanger og Sandnes

  5. Tok historisk medalje

  6. Viking-børsen: «Fansen herjet på tribunen, får 10 på børsen»