Høgmo roser Joshua King: - Du ser han har spilt mye i Premier League

Per-Mathias Høgmo brukte torsdagens pressekonferanse til å rose flere av spillerne sine, og tror Norge vil ha flere spillere i større internasjonale klubber til høsten.

Per-Mathias Høgmo i samtale med Joshua King på torsdagens trening i Braga. Landslagssjefen mener King har tatt store steg de siste månedene.
 • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Kvalifiseringen til EM gikk skeis, og mesterskapet i Frankrike til sommeren går uten Norge.

For Ungarn ble for sterke i playoff, og dermed er de tre kommende landskampene kun nyttig øving for det norske landslaget. Første kamp går mot Portugal søndag kveld.

Les også

Samuelsen (19) hentet inn i landslagstroppen

— Lyst til å trekke frem King

Landslaget er på plass i Braga, og forbereder seg til kampen mot de EM-klare portugiserne, som møter Norge uten Cristiano Ronaldo og Pepe blant andre.

Norge stiller også noe svekket, da siste eliteserierunde før ferien går av stabelen i helga. Med i troppen er dog flere norske spillere som har gjort det sterkt i utlandet denne sesongen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo brukte mye tid på torsdagens pressekonferanse til å snakke om Joshua King. King, som ikke fikk spille den avgjørende kvalikkampen mot Ungarn i fjor, har på denne siden av jul kommet i god form for Bournemouth i Premier League, og noterte seg til slutt for seks scoringer på øverste nivå i England.

Les også

Cantona antyder rasisime i fransk EM-uttak

— Jeg tror alle som har sett treningene her ser at Joshua King har spilt mye Premier League. Det er ikke tilfeldig at han har begynt å score mål, og det gleder meg å se det harde arbeidet han legger ned defensivt. Jeg har lyst til å trekke frem han, sa Høgmo til det fremmøtte pressekorpset torsdag.

Tror på norske spillere i større klubber

— Du ser det i måten han verner om ballen på. Måten han tar seg forbi én mot én. Trøkket og avslutningskraften. Han er også blitt mer robust fysisk. Jeg har hatt tett dialog med Joshua hele veien, og den viktigste grunnen til formstigningen er at han har holdt seg skadefri, sa Høgmo.

Norge skal i tillegg til Portugal-kampen ut mot Island og Belgia. Alle tre nasjoner som skal spille EM til sommeren. Høgmo har tidligere uttalt at landslaget gjør dette for å skaffe seg referanser inn mot VM-kvalifiseringen som starter til høsten.

Les også

Sendt av feltet etter bråk på Aalesund-trening

Høgmo tror Norge over sommeren vil ha flere spillere i "sterke posisjoner internasjonalt". Blant annet er Markus Henriksen tidligere i uka blitt linket til italienske storklubber som Milan og Napoli. Torsdag melder South Wales Evening Post at Henriksen skal være et yndet objekt for Swansea, og setter en prislapp på rundt seks millioner pund for 23-åringen.

— Vi har tatt lange steg

— Han (Henriksen) er klar for å gå til en større liga. Han kan gå hvor som helst. Han har en gjennombruddskraft og en spillintelligens på veldig høyt nivå. Han er en ganske komplett fotbalspiller, men som har spisskompetanse i å score mål, sa Høgmo.

Les også

Hevder italienske storklubber er interessert i Markus Henriksen

— Du kan se fra vi startet EM-kvaliken og til nå at vi har tatt lange steg. Vi kommer til å se at det er flere spillere i sterke posisjoner internasjonalt. Det blir tre spennende måneder for oss alle, sier Høgmo.

Norges kamp mot Portugal spilles søndag klokka 21.45.

Les også

 1. Viking-emisjonen i boks - klubben er reddet på kort sikt

 2. Professor: Idretten bommer når de skal ta vare på de unge

 3. Sjarapova på det russiske OL-laget til tross for dopingsuspensjon

 4. Hvor sikker er Rekdal på at han er VIF-trener i høst?

 5. Det blir smalhans for spillerkjøp i Brann til sommeren

 6. - Lettere å legge en kampplan mot dem

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Markus Henriksen
 3. Joshua King
 4. Per-Mathias Høgmo

Mest lest akkurat nå

 1. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

 2. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død

 3. - Det lover veldig godt inn mot ny sesong

 4. Sandnes-elever har suksess med visittkort

 5. Tung avskjed for Bryne-trenerne mot tabelljumboen

 6. Folksomt på Ruten – send inn dine bilder