Klopp avfeier snakk om statue: – I hvert fall ikke i min levetid

Jürgen Klopp har ledet Liverpool til klubbens første seriegull på 30 år, men tyskeren ber seg frabedt om å bli satt på sokkel utenfor Anfield

Publisert: Publisert:

Jürgen Klopp har ledet Liverpool til klubbens første Premier League-tittel og dens første seriemesterskap på 30 år. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix

 • NTB-Ritzau

Tidligere i juni tok klubblegenden Steven Gerrard, ifølge The Athletic, til orde for at det reises en Klopp-statue utenfor Liverpools hjemmebane dersom ligagullet ble en realitet.

Etter at seriemesterskapet ble sikret torsdag, ble tyskeren spurt om Gerrards utsagn, skriver deriblant VG.

– Jeg vil fremdeles leve i 30-40 år til, så jeg er ikke interessert i statuer. I hvert fall ikke i min levetid. Jeg er manageren for dette laget, og vi vant ligaen. Jeg forstår at folk er positive, og jeg er positiv, men vi trenger ikke sammenligne meg med disse ikoniske figurene, uttalte Klopp på en pressekonferanse fredag.

Statuen av Liverpool-legenden Bill Shankly utenfor Anfield. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix

Utenfor Anfield er Bill Shankly og Bob Paisley satt på sokkel, noe som skjedde etter deres død. I tillegg er den ene langsiden kalt opp etter Kenny Dalglish, som fortsatt lever. Klopp fremhever at trioen har utført mer for Liverpool enn ham.

– For meg kan det ikke sammenlignes. Jeg har vært her i fire og et halvt år. Jeg kom fra Tyskland og har prøvd å gjøre jobben min. Jeg elsker byen, og jeg elsker klubben, men det trengs ikke å gjøre noen sammenligning, sa tyskeren.

Liverpool sikret seg ligagullet sju runder før slutt som følge av at gullrival Manchester City tapte 1-2 mot Chelsea torsdag kveld.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Everton33008359
2Leicester City22007256
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace32015326
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

 2. – Slutt å kødde rundt. Det er mennes­kers liv dette handler om

 3. Utenpå er huset enkelt og minimalistisk. Inne er det fargerikt og spennende.

 4. Ingve Bøe roser spesielt én Viking-spiller: «Imponerende!»

 5. Da Charlotte gikk ned 35 kilo, ble hun kvitt sosial angst og depresjon. Dette er suksessoppskriften.

 6. «Det merkeligste punktet på skrytelisten er at hun tar æren for at 90.000 oljerelaterte jobber er borte siden 2015, uten at ledigheten har økt»

 1. Liverpool FC
 2. Premier League
 3. Jürgen Klopp