Casper Ruud utslått i Rio av kvalifiseringsspiller

Casper Ruud kom brått ned på jorden etter å ha blitt første nordmann med en ATP-tittel. Tirsdag tapte han i første runde i storturneringen i Rio de Janeiro.

Casper Ruud greide ikke å følge opp suksessen fra ATP-turneringen i Buenos Aires og forsvant ut av storturneringen i Rio de Janeiro allerede i første runde. Foto: Gustavo Garello, AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager fra Italia slo den 8.-seedede nordmannen 7–6 (7-4), 7-5, og dermed må Ruud belage seg på å falle ned fra 34.-plassen på ATP-rankingen som er den beste noensinne av en norsk tennisspiller.

Med seieren i Buenos Aires søndag forbedret Casper Ruud faren Christians 39.-plass fra 1995, som inntil denne uken var norsk rekord.

Ettersom Ruud i fjor var i kvartfinale i Rio-turneringen, mister han en god del poeng og kommer til å falle flere plasser.

Mager er nummer 128 på ATP-rankingen og befinner seg altså nesten 100 plasser bak Ruud, men slik så det ikke ut i Rio tirsdag. 25-åringen fra Sanremo spilte svært solid og ga Ruud store problemer.

Spillerne fulgte hverandre i første sett og holdt serven settet gjennom, men Mager var best i tiebreak og vant det 7–4.

Ruud spilte seg til en bruddball i 1. sett og hele seks stykker i 2. sett, men greide ikke å utnytte noen av dem. Mager skaffet seg to matchballer på 5-4, men Ruud avverget begge og utlignet til 5–5 ved å vinne fire poeng på rad.

På 6–5 avverget Ruud to nye matchballer, og han skaffet seg selv en gameball som kunne tvunget frem et nytt tiebreak. I stedet slo Mager tilbake, skaffet seg en femte matchball og vant den da Ruud slo ut.

Etter en time og 51 minutter var Ruuds deltagelse i Rio-turneringen over, etter kampens eneste servebrudd.

Les også

  1. Casper Ruud skrev norsk tennishistorie: – Tidenes prestasjon

Publisert:
  1. Casper Ruud
  2. Tennis

Mest lest akkurat nå

  1. 58 smittet etter russefeiring i helgen

  2. «Ap og AUF misbruker 22. juli»

  3. 30 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  4. Kommunen nekter henne å bygge opp igjen hytta etter brann

  5. Ein barnehage i Gjesdal begynte å ringe far først når eit barn blei sjukt. Då skjedde noko uventa

  6. «Fuckin transe». «Homo» og «lesbe». Aleksandra har stått i digital mobbing i to år