Presset øker på Deila etter nytt tap

Måtte vinne mot Ajax for å avansere i Europaligaen.

Ronny Deila prøver å nå inn til spillerne under tapet for Ajax torsdag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Et ungt Celtic-lag fikk en drømmestart i kampen som måtte vinnes, men greide ikke å holde på ledelsen mot Ajax, tapte 1-2 og er uten sjanse til avansement i europaligaen.

Dermed øker presset på Ronny Deila, som ikke har hatt suksess i europacupene i sin tid som manager i klubben.

Torsdag måtte han mønstre en helt ny midtbane. Scott Brown og Kris Commons er ute med skader, Stefan Johansen og Nir Bitton var suspenderte.

Les også

Rosenborg raser: - Ingen tvil om at dommeren avgjør kampen

Kampen startet så godt som noen kunne håpe. Det var spilt bare tre minutter da Callum McGregor fikk ballen rett utenfor 16-meteren og skrudde den i hjørnet. Det var hans første mål på Celtic Park.

Deilas menn greide ikke å beholde grepet. Etter ti minutter fikk Ajax et mål feilaktig annullert for offside etter at Viktor Fischer overlistet Craig Gordon, men ledelsen holdt bare ti minutter til.

Et balltap i farlig sone førte til Ajax-kontring, og Arkadiusz Milik scoret fra kort hold etter at Fischer serverte ham med hodet.

Les også

Dette mente dommeren var frispark - pinlig tabbe ga Liverpool trøbbel

Ajax kan gå videre

Celtic kjempet seg inn i kampen igjen og presset på, men manglet kvalitet til å skape mange store sjanser. McGregor var nærmest da han midt i annen omgang sendte i vei et skudd som keeper Jasper Cillessen slo i tverrliggeren og ut.

Omtrent samtidig kom beskjeden om at Fenerbahçe hadde tatt ledelsen i Molde, og med tyrkisk seier ville poengdeling i Glasgow sende både Celtic og Ajax ut av turneringen.

Innbytter Scott Allan satte fart i Celtic og tvang Cillessen til en god beinparade, men i stedet var det Ajax som scoret. Allan mistet ballen etter et kort hjørnespark, og gjestene kontret tre mot to. Innbytter Vaclav Cerny ble matchvinner i det 87. minutt.

Dermed strømmet tilskuerne ut av Celtic Park.

Mens Celtic er utslått, har Ajax fortsatt en liten sjanse til å gå videre, med seier over Molde og Celtic-hjelp mot Fenerbahçe i Istanbul. (NTB)

Publisert: