Dette bildet er tatt rett etter Lyns nedrykk til 3. divisjon

– Vi skal tilbake!

Erik Botheim jublet sammen med supporterne for å vise at Lyn skal tilbake til det gode selskap igjen - til tross for nedrykket.
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
Erik Botheim vifter med Lyn-flagget etter 9-2-seieren mot Holmen. Nedrykket til 3. divisjon ble feiret med jubel og dans.
Lyn vant 9-2 mot Holmen i siste seriekamp, men sesongen endte likevel med nedrykk til 3. divisjon.
Trener Mikal Aaserud får en klem av Lyn-kaptein Joakim Strand Pedersen etter sesongens siste seriekamp.
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

LYN — HOLMEN 9-2

Lyn knuste Holmen og vant 9-2, men trenerduoen Mikal Aaserud og Tresor Egholm må likevel innse at nedrykket til 3. divisjon er et faktum.

– Det var en sterk forestilling, og det var deilig å avslutte sesongen på denne måten, sier Lyn-trener Mikal Aaserud.

På tross av nedrykk til det som ikke lenger er definert som toppfotball i Norge, utartet det seg en ellevill feiring etter kampen på Bislett stadion.

Supportere og spillere hoppet og klemte hverandre ute på gressmatten. Hvorfor?

Bastionen: – Vi skal tilbake

– Vi feirer for å vise at vi ikke gir opp. Mange regner nok med at vi nå forsvinner, men vi skal tilbake. Vi feirer også fordi høstsesongen har vært fantastisk. De siste kampene er det vi som har vært formlaget i 2. divisjon, sier Thomas Nordeng i supporterklubben Bastionen.

Trenerduoen Mikal Aaserud og Tresor Egholm har gjort sakene sine bra etter at de tok over treneransvaret i Lyn i sommer.

Håpet om overlevelse var syltynt allerede før den siste serierunden, men likevel kunne Lyn i teorien – med hjelp fra KFUM – beholde plassen på det tredje øverste nivået i norsk fotball.Det var i så fall avhengig av at Lyn tok igjen Ullerns målforskjell. Ullern hadde minus 13 i målforskjell og Lyn minus 30 før siste serierunde.

– Usannsynlig å vinne 16-0

Serievinner KFUM toppet riktignok en utrolig sesong ved å vinne 2-1 mot Ullern, men da var ikke Lyns 9-2-seier nok.

– Hadde dere innsett på forhånd at dere kom til å rykke ned?

Slik ser slutttabellen ut i 2. divisjon avdeling 1.

– Å vinne 16-0 er egentlig helt usannsynlig, så stort forskjell er det ikke på lagene i 2. divisjon. Men det kan være en 10-målsforskjell på lagene når det ene laget har mye spille for og det andre ikke. Ullern fikk til og med en spiller utvist tidlig. Målsetningen vår før kampen var å gjøre ting skikkelig for å vinne. Vi skulle ikke gå ut i en 4-2-4-formasjon, liksom. Det eneste vi var opptatt av, var å gjøre det skikkelig, sier Mikal Aaserud.

Ser man tilbake én serierunde kunne Vålerengas andrelag faktisk reddet Lyn. Men Vålerenga – som stilte med et juniorlag – tapte 0-1 for Lyns nedrykksrivaler Ullern.

– Isolert sett er det jævlig tungt at en sånn gruppe skal gå ned.

– Er du bitter på at hverken Vålerenga, KFUM eller Grorud klarte å hjelpe dere?

– Nei, og det har vi egentlig aldri vært. Vi har håpet på hjelp, men ikke forventet det. Ullern er et fotballag som skal slås, det også. Vi er ikke bitre på noen, sier Aaserud – og legger til:

– Men det føles ufortjent at vi rykker ned.

Snuoperasjon av trenerne

Han og makker Tresor Egholm tok over et Lyn i elendig forfatning i midten av juni i år. Laget lå soleklart sist med ett fattig poeng etter ni kamper. Med Aaserud og Egholm som trenere har Lyn tatt 24 poeng (7 seirer, 3 uavgjort og 8 tap) på 18 kamper. De siste seks kampene har Lyn tatt flest poeng (13) av samtlige lag i 2. divisjon avdeling 1.

Bastionen stilte mannssterke på tribunen på Bislett stadion.

– Det var en spillergruppe som ikke var klar for 2. divisjonsnivået. Vi trengte nytt blod inn. Derfor byttet vi ut ti mann og fikk inn ti nye fjes. Og det viste seg å være det som trengtes, sier Aaserud, som fortsetter sammen med trenermakker Tresor Egholm neste sesong.

Bastionen: — Tror vi rykker rett opp igjen

Thomas Nordeng i supporterklubben Bastionen ser lyst på Lyns fremtiden til tross for nedrykket.

– Det har blitt en helt ny start etter at Mikal og Egholm tok over. Man merker det på hele supportergruppen også. Vi går inn i 2016 med enorm boost. Jeg tror og håper at vi går rett opp også.

– Hva er den største forskjellen?

– Spillergruppen er en helt annen. Det ble gjort mange feilgrep i vinter, som ble rettet opp da Aaserud/Egholm tok over i sommer. Det er en stor innsats på banen og spillere som ønsker å spille for laget. Det viser de mot Holmen og vi er ikke langt unna å ta igjen Ullern, selv om det var veldig usannsynlig på forhånd.

– Man kan si mye om hvilket lag som er nest størst i Oslo. Sportslig sett kan man si at "Kåffa" (KFUM) nå er størst, men i klubbstørrelse og supportermessig er vi langt foran, sier Nordeng.

Les også

 1. KFUM klare for 1. divisjon

 2. Prestasjonsangst fikk supertalentet til å legge opp som 20-åring. Nå er han igjen klar for toppfotball.

 3. Tidligere Lyn-spiss har tatt Premier League med storm

Publisert:
 1. Fotball 2. div
 2. Grorud IL
 3. KFUM Oslo
 4. SFK Lyn

Mest lest akkurat nå

 1. Arbeidsulykke i Sandnes

 2. Har jobbet i Viking – blir ny daglig leder i Bryne

 3. Rekord­smitte til tross: – Det skal mye til før vi an­befaler fritids­karantene

 4. Rogalending dømt for voldtekt av barn i USA

 5. Betalte 30.000 kroner for verdiløst teppe

 6. Hett på Madlamark om hus i skolegården