Ble kalt gammel - feiret som en 90-åring

Samuel Eto'o sendte stikk til José Mourinho etter å ha scoret mot Tottenham.

Samuel Eto'o holdt seg til ryggen da han scoret, og sendte med det et stikk til José Mourinho.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Samuel Eto'o var etter sigende ikke spesielt fornøyd da hanble kalt gammel av José Mourinho i februar.

Lørdag feiret han med å etterligne en eldgammel og haltende mann da han scoret Chelseas første mål mot Tottenham.

Chelsea vant til slutt komfortabelt, etter at Eden Hazard scoret på straffe og innbytter Demba Ba fastsatte sluttresultatet til 4-0 med sine to mål.

José Mourinho roset Eto'o etter kampen.

— Det første målet kom etter en tabbe, men spissen min leste det på en fantastisk måte og han var iskald nok til å sende ballen gjennom beina til keeperen, sier Mourinho ifølge BBC.

Kampen inneholdt flere pussige situasjoner. Blant annet kom Chelseas første og fjerde mål som et resultat av ufattelige forsvarstabber fra henholdsvis Jan Verthongen og Kyle Walker.

- Tottenham fortjente bedre

John Terry mener Jose Mourinhos taktiske modifikasjoner endret kampen.

— Det var ikke lett i første omgang - de spilte veldig bra. De hadde en plan om å hindre oss i å bygge opp angrepene våre, men manageren gjorde endringer i pausen og vi var mye bedre i andre omgang, sier Chelsea-kaptein John Terry ifølge BBC.

Mourinho selv mener Tottenham ikke hadde fortjent å tape med så mange mål.

— Det var en en stor seier, og jeg synes ikke de fortjente det. Men de tre poenge er veldig viktige for oss, og det var åpenbart fortjent at vi tok dem, sier Mourinho.

Illsint Sherwood

Tottenham-manager Tim Sherwood var svært skuffet over andre omgang, etter at Tottenham hadde holdt godt følge før hvilen.

— Du kan ikke regne med at vi skulle kapitulere slik. Det kan vi ikke finnes oss i. Det er en mangel på karakter, for mange av spillerne er for hyggelige mot hverandre og man trenger å vise mer vilje, og ikke prøve å være alles bestevenn hele tiden, sier Sherwood.

- Dette gjør meg vondt og jeg vil ikke glemme det når vi når motorveien, men det vil kanskje noen andre, sier Sherwood.

Det virker også som at Sherwood nå har gitt opp jakten på fjerdeplassen.

— Vi skuffet fansen igjen i en storkamp. Man kommer ikke på topp fire hvis man ikke slår topplag. Man er milevis unna hvis man ikke slår topplag. Vi har feilet for mye. Klubben snakker om fjerde plass, de må våkne opp, sier Sherwood.

Grusom Tottenham-statistikk

Dermed fortsetter Tottenhams grusomme statistikk borte mot Chelsea.

Sist gang Tottenham vant på Stamford Bridge i ligaen stod Erik Thorstvedt i mål. Siden 2-1-seieren i februar 1990 har Tottenham nå spilt 24 ganger borte mot Chelsea i ligaen uten seier.

Denne gangen betydde Tottenhams tap at det er fire poeng opp til Manchester City på fjerdeplass. City har i tillegg tre kamper mindre spilt.

Livet smiler imidlertid for Chelsea og José Mourinho. Luken på toppen av tabellen er nå på syv poeng. Liverpool på andre plass har imidlertid én kamp mindre spilt. I tillegg vil City kunne utligne Chelseas poeng dersom de vinner sine tre hengekamper.

Taktiske Tim

Tim Sherwood ble beskyldt for å være taktisk naiv tidligere denne sesongen. Før lørdagens kamp kalte han Chelsea «et lag av vinnere», og Tottenhams lagoppstilling hintet om at de var mest opptatt av å unngå tap.

Høyrebacken Kyle Walker spilte denne gangen på høyrevingen, foran Kyle Naughton, et knep trolig iverksatt for å stoppe enten André Schürrle eller Eden Hazard.

Kampuret hadde imidlertid ikke rundet ett minutt før det så farlig ut for Tottenham. Samuel Eto'o ble spilt fri alene med Hugo Lloris, som rev ned Chelsea-spissen. Linjedommeren vinket imidlertid feilaktig for offside, noe som trolig hindret at Lloris ble utvist.

Chelsea fortsatte sin gode start, og etter fem minutter var det Eden Hazard som kom alene med Lloris. Belgieren rundet Spurs-keeperen, men stresset litt med avslutningen, som gikk utenfor.

Kyle Walker ble brukt lenger fremme på banen enn normalt mot Chelsea, men gjorde likevel en fatal forsvarstabbe.

Ingen Chelsea-skudd på mål

Etter den gode åpningen så imidlertid Sherwoods plan til å fungere bedre for gjestene. Først nikket Emmanuel Adebayor unggutten Nabil Bentaleb i gjennom, men 19-åringens avslutning ble alt for tam.

Det var imidlertid ikke midtbanepartner Sandros forsøk rundt ti minutter senere, men da reddet en årvåken Petr Cech godt.

Tim Sherwood må uansett ha sett seg fornøyd med de første 45, der Sandros forsøk var det eneste skuddet på mål.

Slike tall kan ikke seierssikre José Mourinho leve med, og portugiseren besluttet å bytte ut Frank Lampard med playmakeren Oscar til pause.

Eto'o feiret som en 90-åring

Tottenham hadde gjort det meste riktig frem til kampuret viste 55 minutter, men så skulle alt falle sammen på absurd vis.

Venstreback Jan Verthongen skled, og i liggende posisjon sparket belgieren ballen mot mål. Samuel Eto'o oppfattet situasjonen lynraskt, snappet opp ballen, og rakk akkurat å trille ballen i mål før en utrusende Lloris stoppet ham.

Eto'o løpt mot cornerflagget, før han etterlignet en haltende og skrøpelig gammel mann. Feiringen var en klar melding til Chelsea-sjef José Mourinho, som i februar klaget over at han måtte stole så mye på en aldrende Eto'o i jakten på ligagullet.

— Vi kan ikke vinne Premier League. Vi har Samuel Eto’o. Ja, Eto’o. Han er 32, kanskje 35 år gammel. Hvem vet?, sa Mourinho i en fortrolig samtale som ble fanget opp av mikrofonene til franske Canal+.

Tottenham fikk trippelstraff

Den siste tiden har det vært mye diskusjon om den såkalte trippelstraffen. Men forrige helg vedtok UEFA at det fortsatt skal tildeles straffe, rødt kort og karantene dersom en forsvarer ureglementert fratar en angriper en målsjanse innen for straffefeltet.

Lørdag fikk den diskusjonen mer bevismateriale. Eto'o skulle til å avslutte fra kort hold, men i stedet gikk han i bakken etter at en berøring fra en Younes Kaboul på etterskudd. Ikke bare fikk Chelsea en noe tvilsom straffe. Kaboul måtte også belage seg på en tidlig dusj.

Eden Hazard, kandidat til årets spiller i ligaen, lurte Hugo Lloris fra straffemerket og doblet ledelsen. Dermed scoret belgieren sin 14. straffe på 14 forsøk for de blå.

Det var ikke åpenbart at Younes Kaboul gjorde noen galt. Likevel ble han straffet med straffe i mot og rødt kort, i tillegg til en kommende karantene.

Utrolig Walker-tabbe

Etter 2-0-målet var det aldri noe tvil om at Chelsea ville kontrollere inn til seier. Like før slutt ble det enda værre for Tottenham.

Innbytter Demba Ba scoret to mål på rappen på tampen av oppgjøret.

Det første satte han sikkert etter at Tottenhams Sandro falt og ga han sjansen. Sandros tabbe var imidlertid ingenting i forhold til det Kyle Walker snart skulle finne på.

Tottenham-forsvareren prøvde en lang heading for å sende ballen tilbake til keeper Hugo Lloris. Problemet var at han ikke så at Ba lusket rundt Tottenham-keeperen. Senegaleseren snappet opp ballen, og satte sitt andre mål for kvelden i det åpne målet.

Dermed kunne José Mourinho tillate seg å takke Sherwood for kampen allerede før fløytesignalet kom.

Demba Ba er bare tredjevalg på topp for Chelsea, men kom inn og scoret to mot Tottenham.
Publisert: