Haaland-show: To mål og tre assists da Dortmund knuste Hauges Frankfurt

(Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 5–2) Erling Braut Haaland (21) var i fyr og flamme i sesongens første Bundesliga-kamp, og endte opp med vanvittige to mål og tre målgivende pasninger.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Erling Braut Haaland har blitt vant til å bøtte inn mål og sto med 60 mål på 60 kamper i Borussia Dortmund før lørdagens kamp mot Eintracht Frankfurt.

Der ble det to nye scoringer, men Haaland gjorde også noe han aldri tidligere har gjort på proffnivå med tre målgivende pasninger. Tidligere har han kun ved én anledning hatt to målgivende pasninger i samme kamp, ifølge statistikken til Transfermarkt. Det var i en kamp Red Bull Salzburg vant 7–2 mot TSV Hartberg i 2019.

– I dag var det lett å være motivert. Jeg hadde gåsehud da jeg kom ut. Det var fantastisk å spille foran fansen i dag. Det var gratis motivasjon og jeg har savnet dem mye, sier Haaland til V Sport etter kampen.

– Vi får se om det er slikt jeg kan få pasninger i retur, ved å gi dem noen. Jeg spiller der de beste mulighetene er, sier Haaland.

I FYR OG FLAMME: Erling Braut Haaland herjet mot Eintracht Frankfurt.

Selv om Haaland herjet, var det en annen nordmannen som scoret kampens siste mål. Eintracht Frankfurt-debutant Jens Petter Hauge dukket opp bak i feltet etter et hjørnespark fem minutter før slutt og bredsidet inn sitt første mål for klubben.

– Det er alltid godt å komme i gang med en scoring. Jeg føler selv jeg gjør en del enkle feil i dag som jeg må luke bort. Det har jeg troen på at vil skje når jeg får de minuttene jeg trenger, sier Hauge til V Sport.

JUBEL FORAN TILSKUERNE: Erling Braut Haaland kunne juble sammen med hjemmefansen etter kampen.

Haaland åpnet sesongen med hat trick i cupen mot Wehen Wiesbaden, og mot langt bedre motstand i Eintracht Frankfurt i sesongens første Bundesliga-kamp, fortsatte nordmannen den gode formen.

Etter å ha bommet på et par sjanser selv de første ti minuttene, inntok nordmannen først servitørrollen. Haaland plukket opp ballen på egen halvdel etter 22 minutter og satte full fart fremover. Makoto Hasebe halset etter og gjorde alt i sin makt for å felle Haaland, men lyktes ikke. Istedenfor vartet nordmannen opp med en lekker tunnelpasning gjennom beina til Stefan Ilsanker og ut til Marco Reus, som enkelt bredsidet ballen i mål.

KJEMI: Marco Reus og Erling Braut Haaland kombinerte fint i løpet av kampen. Her jubler de to etter at Reus satte inn 1–0.

Frankfurt utlignet etter at Felix Passlack på nær komisk vis «skjøt» ballen i eget nett fra 16 meter fire minutter senere, men ytterligere fem minutter senere inntok Haaland servitørrollen.

Denne gangen rullet han fint ut til Thorgan Hazard, som sendte Dortmund tilbake i føringen.

Den første scoringen til Erling Braut Haaland i Bundesliga-sesongen 2021/22 kom to minutter senere. Stefan Ilsanker nølte for lenge da ballen spratt mot ham og da var Haaland raskt på pletten. Alene med keeper var han iskald og sendte Dortmund opp i 3–1.

SCORING: Alene med Kevin Trapp var Erling Braut Haaland sikker.

Det var også stillingen til pause og etter pause kom Jens Petter Hauge inn til sin første kamp for Eintracht Frankfurt. Det var imidlertid Dortmund som fikk omgangens første scoring. Og servitøren? Jo da, igjen var det Erling Braut Haaland.

Eter klabb og babb fikk Haaland ballen frem til Gio Reyna, som satte inn 4–1 like før timen var spilt.

Offsideflagget kom først opp, men målet ble godkjent. Flagget kom også opp da Haaland ble spilt alene med keeper 20 minutter før slutt. Igjen var nordmannen iskald alene med keeper og etter en lang VAR-sjekk ble målet godkjent.

Like før slutt fastsatte Hauge sluttresultatet til 5–2 da han løp seg fri bak i feltet etter et hjørnespark og bredsidet ballen i mål fra fem meter.

Publisert: