Nytt Hovland-tap: Europa i store problemer før siste dag

(USA – Europa 11–5) Det ble en ny tung dag for det europeiske laget i Ryder Cup lørdag. Viktor Hovland (24) tapte begge de to kampene han spilte, og det europeiske laget må nå skrive Ryder Cup-historie om de skal forsvare seieren.

BOM: Viktor Hovland fant ikke den avgjørende flyten med putteren på de siste hullene lørdag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Viktor Hovland sto med et halvt poeng etter tre kamper i Ryder Cup-debuten før lørdagens kveldskamp i fourball. Der spilte nordmannen sammen med Tommy Fleetwood, som han også gjorde da han spilte inn sitt første halve poeng fredag.

Mot amerikanerne Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler ble det en kamp som svingte fra den ene siden til den andre. Den europeiske duoen tok ledelsen i kampen for tredje gang på hull tolv, men igjen slo amerikanerne tilbake og utlignet for tredje gang etter en birdie fra DeChambeau på hull 14.

Den amerikanske duoen vant de to neste hullene etter godt spill fra Scheffler, og dermed måtte Hovland/Fleetwood vinne de to siste hullene for å ta et halvt poeng. DeChambeau sikret seieren for USA med birdie på hull 17, noe som gjør at stillingen før den avsluttende dagen i Ryder Cup er 11–5 til USA.

– Jeg er sikker på at de vet at de har en stor oppgave foran seg, men det er fremdeles mulig, sier den europeiske kapteinen Pádraig Harrington.

Skal det bli europeisk seier, må det skrives Ryder Cup-historie. To ganger tidligere, sist i 2012 i det som er blitt kalt «Miracle in Medinah», har et lag snudd fra 6–10 til 14,5–13,5 på siste dag, men aldri har et lag klart å komme tilbake etter å ha ligget seks poeng bak.

– Det er en stor forskjell i hvem som har momentet i turneringen fra da vi lå under med ett hull da vi kom til hull 14 og det kunne blitt 10–6, som det var i Medinah. At vi klarte å snu denne kampen og vant den siste kampen lørdag, var veldig viktig, sier Scheffler etter runden.

I den europeiske leiren er det fremdeles et visst håp.

– Hvis vi kan få en god start, litt på samme måte som i 2012, og ting begynner å skje, så vet du aldri, sier verdenseneren, spanske Jon Rahm.

– Vi har en stor oppgave foran oss i morgen (søndag), og forhåpentligvis kan vi skrive historie, sier landsmannen Sergio Garcia.

For Europa vil det være nok å komme seg opp på 14 poeng (som vil gi sluttresultatet 14–14) for å forsvare seieren og beholde trofeet.

Les også

Hovland kritisk etter ny nedtur: – Bommet for mange putter

Hovland var ventet å være blant Europas viktigste spillerne i årets Ryder Cup, hvor Hovland skriver norsk idrettshistorie som den første norske deltageren i turneringens historie. 24-åringen har spilt i fire kamper så langt, men står kun med det halve poenget.

– De spilte veldig bra, men de ga oss virkelig muligheten til å stikke av, og vi tok bare ikke den muligheten. Jeg bommet helt klart for mange putter. Tee til green synes jeg vi spilte best, men vi tok ikke vare på det, sa Hovland etter tapet i lørdagens foursome.

I fourball-kampen senket Hovland flere putter innledningsvis, men det ble ingen birdier på siste halvdel i runden og da ble det et nytt tap.

Også stjerner som Rory McIlroy og Paul Casey – begge spilt tre kamper som har endt med tre tap – har hatt svak uttelling på det europeiske laget, hvor det i all hovedsak er spanjolene Jon Rahm og Sergio Garcia som har plukket poeng. De to har vunnet tre av tre kamper de har spilt sammen så langt, mens det også ble et halvt poeng til Rahm da han spilte med Tyrrell Hatton fredag kveld.

TAP: Viktor Hovland og Tommy Fleetwood lå lenge godt an mot Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler.
Publisert: