Bekreftet: Mané forlater Liverpool – klar for Bayern München

Etter seks år er Sadio Manés tid i Liverpool over. Nå går turen videre til tyske Bundesliga for angrepsspilleren.

NY KLUBB: Sadio Mané er klar for Bayern München.
Publisert: Publisert:

Den 30 år gamle senegalereseren har signert for Bayern München. Det bekrefter den tyske storklubben på sine hjemmesider.

Ifølge Sky Sports skal klubbene ha blitt enige om en overgangssum på rett i overkant av 425 millioner kroner for angrepsspilleren, som slutter seg til klubben på en treårskontrakt.

– Det er en av verdens største klubber, som kjemper om enhver tittel. For meg var det en god idé og en riktig avgjørelse å komme hit, sa Mané til avisen Bild tirsdag kveld.

– Vi er stolte over at en slik verdensstjerne kommer til Bayern, sa sportsdirektør Hasan Salihamidzic til samme avis.

Dermed er Manés tid på Merseyside over etter seks suksessfulle år.

Etter to sesonger i Southampton ble Mané hentet som en av Jürgen Klopps første signeringer sommeren 2016, og han viste seg frem allerede i debuten med en praktscoring mot Arsenal.

Derfra har han ikke sett seg tilbake, og det ble totalt 269 kamper og 120 mål for rødtrøyene i alle turneringer.

På vei mot Champions League-triumfen i 2019 storspilte Mané borte mot nettopp Bayern München, og bidro til avansement med sine to scoringer på Allianz Arena.

I tillegg til Champions League-troféet, har Mané vært med å vinne det meste i Liverpool: én Premier League-tittel, én ligacup-tittel, én FA cuptittel, én seier i klubb-VM og én UEFA Super Cup.

CHAMPIONS LEAGUE-VINNER: Sadio Mané feirer etter finaleseieren mot Tottenham i Europas gjeveste klubbturnering i 2019.

Selv om den beryktede angrepstrioen bestående av Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah nå splittes, virker det som Liverpool har jobbet godt med å få på plass nye strenger å spille på i angrep.

Diogo Jota og Luis Díaz har begge blitt hentet med suksess, og tidligere i sommer ble det klart at Liverpool var enige med den portugisiske klubben Benfica om den uruguayanske spissen Darwin Núñez.

I likhet med Mané kan Núñez spille både midtspiss og venstreving.

Den 22 år gamle uruguayaneren fikk sitt definitive gjennombrudd sist sesong med 34 mål på 41 kamper for Benfica. Seks av dem kom i mesterligaen, deriblant et mål i hvert oppgjør av kvartfinalen mot nettopp Liverpool.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk