Heidi Weng vil isolere seg – uaktuelt å møte kjære­sten

ALPE CERMIS (VG) Heidi Weng (30) imponerte med seier i «monsterbakken» og tredjeplass sammenlagt. Nå skal hun hjem for å hvile. Uten å treffe folk.

ISOLERER SEG: Heidi Weng unngår kontakt med så mange som mulig før OL i Beijing.
Publisert: Publisert:

– Nå blir det en måned fri fra konkurranser. Jeg har ikke helt bestemt meg for når jeg drar til Seiser Alm. Nå skal jeg hjem og slappe av for å få overskudd, sier Weng på toppen av Alpe Cermis.

Hun har akkurat sikret tredjeplassen totalt i Tour de Ski og seier på den avsluttende etappen opp alpinbakken i de italienske fjellene. I bakken gikk Weng i mål foran svenske Ebba Andersson, mens russiske Natalja Neprjajeva sikret sammenlagtseieren.

Nå er det nøyaktig en måned til OL i Beijing starter, og Weng fremstår som en medaljekandidat.

Av frykt for coronaviruset og sykdom før sesongens store mål, kommer Weng til å holde seg i fred når hun er i Norge. Senere i januar venter OL-oppkjøring med laget i høyden i Seiser Alm.

– Jeg har vært ekstremt nøye siden Beitostølen. Fremover kommer jeg ikke til å være med noen. Kanskje mamma og pappa som ikke jobber, og er pensjonister. De er ikke så mye med andre folk og har ikke så mange nærkontakter selv. Det er kanskje de eneste jeg vil være med fremover, sier Weng.

Kjæresten Kjetil Nygaard må vente.

– Kjetil jobber og er med mye folk, så det er uaktuelt å møte ham, sier Weng kontant.

– Går du på butikken, da?

– Jeg har folk som handler inn for meg. Jeg er heldig sånn sett, svarer Weng.

– Hva blir det viktigste frem mot OL nå?

– Komme hjem og sove. Få overskudd.

– Blir det ensomt alene?

– Jeg er veldig sosial på tur. Da er det folk rundt meg hele tiden. Jeg er heldig som har jentene, så det er ikke noe problem.

Weng slet i perioder sist sesong med coronafrykt, og hun har sagt hun synes det er ubehagelig å måtte reise så mye som en langrennsløper må. I intervjusonen er Weng alltid nøye med å holde trygg avstand og tar ofte et skritt tilbake.

Publisert: