Landslagsherrenes reaksjon på Hegerberg-exiten: – Et stort tap for Norge

Hvis Ada Hegerberg ikke er motivert for landslagsspill, skal hun heller ikke være der, mener de norske landslagsherrene.

– Jeg har ikke fått med meg situasjonene eller hva som har gjort at hun ville trekke seg. Men jeg leste at hun ikke var motivert. Da syns jeg det er rett, sier Stefan Johansen om Ada Hegerbergs landslagsexit.
 • Halvor Ekeland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

SANDVIKA: Tirsdag kom nyheten om at Ada Hegerberg trekker seg fra det norske landslaget. Det ble naturligvis også snakkisen da de norske herrene møtte pressen to dager før sin VM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan på Ullevaal.

– Jeg syns det er trist at en 22 år gammel spiller, som også er en av verdens beste, trekker seg fra landslaget. Jeg skulle selvsagt gjerne sett henne fortsette, sier landslagsspiller Rune Almenning Jarstein.

Synd for norsk fotball

Aftenposten snakket med flere av de norske spillerne på pressetreffet. De fleste er enige om en ting:

– Det er så enkelt som at hvis du ikke har motivasjon, så er det bedre å gi seg enn å fortsette. Det er ikke noe poeng å komme på samlinger hvis du ikke har motivasjon, da presterer du heller ikke, sier Jarstein.

– Laget kommer alltid foran enkeltspillere. På et lag må du ha spillere som er 100 prosent motivert. Hvis hun ikke var det, så skal hun heller ikke være der, sier landslagskaptein Stefan Johansen.

Johansen mener det er synd for norsk fotball generelt, ikke bare kvinnelandslaget, at Hegerberg trekker seg. Hun er tross alt en av de beste spillerne i verden, sier han.

– Hun er en stor profil og har gjort det utrolig bra for klubben sin. Det er selvsagt synd for norsk fotball og et stort tap for Norge.

– Det er ikke bra for et landslag at en spiller trekker seg. Men Ada har gjort det hun mener er rett for seg. Noe mer er det vanskelig å si, sier Jørgen Skjelvik.

– Veldig takhøyde

Ingen av de norske spillerne kjente til detaljene i hvorfor Hegerberg trekker seg da Aftenposten snakket med dem onsdag. De håper imidlertid at Hegerberg har gitt uttrykk for hva hun mener er galt internt.

– Her på herrelandslaget er alt veldig åpent. Lars (Lagerbäck) er veldig tydelig på at dersom det er noe som vi er misfornøyd med, noe han planlegger eller gjør, som vi mener kan gjøres annerledes, så er det veldig takhøyde for innspill. Det er ikke noe problem her, men jeg vet ikke hvordan det er hos dem, forklarer Johansen.

Landslagssjefen har tidligere opplevd at stjerner har sagt nei til landslaget. På pressekonferansen fikk han spørsmål om hvordan man best håndterer slike situasjoner.

– Det kjennes rart når spillere vil hoppe av, men jeg aner ikke hva som har skjedd her. Jeg har opplevd det to ganger. Zlatan takket nei noen ganger. Vi hadde fortsatt kontakt hele tiden. Generelt skulle jeg holdt kontakt med den spilleren, men jeg ville aldri forsøkt å overtale spilleren til å endre mening. Har du ikke motivasjonen, da hører du ikke hjemme på dette nivået, sa Lagerbäck.

Publisert:
 1. Ada Hegerberg
 2. Norsk fotball
 3. Landslag
 4. Stefan Johansen
 5. Rune Almenning Jarstein

Mest lest akkurat nå

 1. Den tidligere fotball­proffen kjører ti timer for å se datteren spille for Sand­viken

 2. Reagerer på «urett­fer­dige» regler: – Veldig merkelig

 3. Meteorologen med oppløftende beskjed før gjen­åpnings­festen i Sandnes

 4. Sandnes mangler 300 bøsse­bærere til søn­dagens TV-aksjon

 5. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

 6. Trafikkuhell i Regiment­veien