Politiet stoppet Dortmund-bussen: - Det verste som kunne skje én uke etter angrepet

Dortmund-sjefen er svært kritisk etter at laget røk ut av Champions League.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bare en uke etter bombeangrepet mot Dortmund-bussen, ble det tyske fotballagets spillerbuss stoppet av politiet av sikkerhetsmessige årsaker før møtet med Monaco.

Dortmund-trener Thomas Tuchel hevdet etter mesterligaexiten mot Monaco at forsinkelsene før onsdagens returkamp bidro til å ødelegge mulighetene til å snu 2–3 fra første kamp til avansement.

Episoden inntraff da Dortmund-bussen var på vei til Monacos hjemmebane Stade Louis II. Avspark måtte utsettes med fem minutter.

Dortmund-trener Thomas Tuchel.
Les også

Supertalentet scoret igjen da Monaco enkelt avanserte mot Dortmund

– Bussen skulle kjørt 19.15. Alle var ombord i bussen og politiet var klare til å eskortere oss, men så fikk vi beskjed om å vente, sa Tuchel etter onsdagens 1-3-tap (3-6 sammenlagt).

– Vi ble stående i 16–17 minutter og prøvde å finne ut hvorfor. Svaret vi fikk var at det skyldes sikkerhetsvurderinger, fortalte Dortmunds trener.

For en uke siden ble Dortmund-forsvareren Marc Bartra skadd i hånden under et bombeangrep mot lagbussen før den første kvartfinalekampen mot Monaco.

Se høydepunkter fra kampen her

– Det som skjedde i kveld var det verste som kunne skje én uke etter angrepet. Alle ombord i bussen var klare til å dra, men fikk ikke lov.

– Du skal gå til en slik kamp med et åpent sinn for å kunne snu det hele, men bare en time og et kvarter før kamp ble alt snudd og vi kunne ikke lenger tenke på fotball. Det er ikke ideelt, sa Tuchel.

Publisert: