Kowalczyks trener: – Ingen tror på Johaugs forklaring

Justyna Kowalczyks trener Aleksander Wierietielny tror ikke på Therese Johaugs forklaring i dopingsaken. Det gjør ingen andre heller, påstår han.

Midt i fortvilelsen over straffen som setter henne utenfor OL må Therese Johaug også tåle anklager om at hun jukset med vilje og diktet opp en historie for å skjule det. Påstandene kommer fra Justyne Kowalczyks trener.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er i et intervju med den finske avisen Ilta-Sanomat, gjengitt av svenske Expressen, at Wierietielny sår tvil om Johaugs forklaring.

– Jeg tror ikke på det der om leppesalven. Hun har funnet på det. Ingen tror på den forklaringen, sier Wierietielny.

– Jeg har en enkel oppfatning om denne saken. CAS-dommerne vet helt klart hva de driver med, så beslutningen er riktig. Og for meg var det ingen overraskelse at de forlenget straffen.

Les også

Dette har lagvenninnene lært av Johaug-saken: - Vi ble paranoide

Les også

Legenden føler med Johaug: – Fikk piller vi ikke sjekket, og stolte blindt på legene

Stemmer ikke

Hadde Wierietielny lest dommen, ville han imidlertid funnet ut at påstanden om at "ingen" tror på Johaugs forklaring ikke er riktig. Der står det nemlig svart på hvitt at partene i saken, deriblant FIS, er enige om at Johaugs forklaring er korrekt.

FIS-anken til CAS innledes nemlig med at forbundet godtar sakens fakta slik de legges til grunn i den opprinnelige dommen fra februar (punkt 93 i CAS-dommen).

Det var enighet mellom partene også om at Johaug ikke prøvde å jukse. Uenigheten gikk på i hvilken grad hun hadde ansvar og skyld for at hun fikk i seg et forbudt stoff.

Finsk mistanke

Wierietielny er ikke alene om å antyde at Johaug jukset med vilje. Den finske tidligere langrennsstjernen Sami Jauhojärvi antyder det samme i et intervju med YLE.

– Et par uker før hun ble tatt hevdet hun at hun kontrollerte teen hun drakk tre-fire ganger for å hindre at hun fikk i seg noe ulovlig. Så står det «doping» på leppekrempakken, og hun bruker det likevel, sier han.

– Det støtter teorien om at hun var ute etter en måte å restituere bedre.

Publisert:
  1. Doping
  2. Justyna Kowalczyk
  3. Therese Johaug

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Regjeringen går bort fra råd om jevnlig testing

  3. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

  4. Lokalt talent hentet av Ingebrigtsen – vil gjøre som Viking-stjerneskudd

  5. Slått i ansiktet på spisested i Sandnes

  6. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje