«Norske» islendinger spent på playoff-trekningen

En rekke islendinger med tilhold i Norge har ambisjoner om å spille i fotball-VM i Brasil.

Birkir Sævarsson (nr. 2) og resten av Island jubler på Ullevaal etter at de har sikret seg playoff-plass. I dag håper de å trekke et svakest mulig lag.
 • Martin K. Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I dag følger to håndfuller islandske fotballspillere i Norge spent med på trekningen av playoffen for å komme til VM i Brasil.

 • Vi følger trekningen klokka 14.00

Island er ikke seedet i trekningen, og møter enten Portugal, Hellas, Kroatia eller Ukraina. De øvrige useedede lagene er Frankrike, Sverige og Romania. De fire useedede ønsker først og fremst å unngå Portugal med Cristiano Ronaldo i spissen.

— Det er trygt å si at det er Portugal, sa Frankrike-sjef Didier Deschamps nylig om hvem han helst vil unngå.

Reservekeeper fra norsk 1. divisjon

Ettersom VM går uten Norge, er det bare å se seg rundt etter alternative lag å holde et ekstra øye med. For mange kan det bli en av våre nordiske venner - om de går videre. Spesielt Island har pleid å ha spillere i norsk liga.

Men i den siste islandske VM-troppen - mot Norge - var det bare én eliteseriespiller med.

Det var Branns forsvarsspiller Birkir Már Sævarsson. I tillegg var Haraldur Björnsson, som spiller for Fredrikstad i 1. divisjon, Islands tredjekeeper.

For i tråd med at det islandske landslaget er bra nok til å spille playoff om VM-plass, har de spillere som markerer seg i de store ligaene. Tottenhams midtbanespiller Gylfi Sigurdsson er en av de mest profilerte.

Flere kandidater

Men selv om Sævarsson og Björnsson i forrige tropp var ensomme «norske» representanter, så er det flere som har ambisjoner om å slå seg inn på et eventuelt VM-lag.

Vikings Indridi Sigurdsson og Jon Dadi Bödvarsson var begge i troppen i fjor. Også Björn Daniel Sverrisson, som blir Viking-spiller ved nyttår, har signalisert et ønske om å spille seg inn på landslaget.

Inne i Island-troppen har også Matthias Vilhjálmsson (Start), Steinthor Thorsteinsson (Sandnes Ulf), Thorarinn Valdimarsson (Sarpsborg 08) og Arnor Adalsteinsson (Hønefoss) vært i løpet av det siste året.

Våre nærmeste naboer, Sverige, hadde ikke en eneste «norsk» representant i sin siste landslagstropp. RBK-keeper Daniel Örlund og Branns Erdin Demir har imidlertid begge vært innkalt i år.

Playoff-kampene spilles 15. og 19. november.

Publisert:
 1. Fotball-VM
 2. Kroatias herrelandslag fotball
 3. Hellas' herrelandslag i fotball
 4. Romanias herrelandslag fotball
 5. Frankrikes herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Åpner i morgen: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

 2. Full klinsj igjen: Går hardt ut mot Viking-speakeren

 3. Kilder til Aftenbladet: – Ingen nedstengning av samfunnet

 4. Snart øker takstene i bomringen

 5. Har kontroll på brannen, vil fort­sette etter­slukking i flere timer

 6. Wiig gartneri sier opp 15, stenger all vinterproduksjon av tomat og agurk