Høgmo gikk på kjempesmell i kampen om opprykk

KFUM Oslo tok første stikk mot Fredrikstad i kvalifiseringskampen til 1. divisjon.

FFK-trener Per-Mathias Høgmo gikk på en kjempesmell mot KFUM. (Arkivfoto)
  • ole.henrik.tveten@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Oslo-laget tar med seg en 3-0-ledelse til returmøtet om én uke.

Begge lagene ble nummer to i sin 2.-divisjonsavdeling og spiller om retten til en avgjørende kvalifiseringskamp mot laget som blir nummer 14 i førstedivisjon.

FFK-trener Per-Mathias Høgmo gjorde som han gjorde med landslaget, roterte ved spissvalgene før en viktig kvalifiseringskamp. Og som med landslaget ble det en real nedtur for Høgmos-menn.

Etter lørdagens første kamp i dobbeltoppgjøret er det KFUM som har halvannet bein i den kampen, takket være mål av Moses Mawa, Tore André Sørås og Mansour Gueye. Og det kunne gått enda verre for laget fra plankebyen hvis det ikke hadde vært for en strålende Håvar Jenssen i FFK-målet.

Les også

Først misbrukte han en gigantisk mulighet. Så ble Rashford den store helten på overtid.

Frekk corner

Jenssen hindret hjemmelaget i å ta føringen allerede etter ett minutts spill da han vartet opp med en beinparade fra øverste hylle. Men tross flere gode redninger kunne han ikke hindre at Moses Mawa da spissen kom alene med keeper fem minutter før pause.

FFK våknet litt etter scoringen, men ikke nok til at lagene gikk til pause med ledelse til hjemmelaget. Knappe fem minutter ut i annen omgang doblet Tore André Sørås hjemmelagets ledelse etter en frekk kort cornervariant.

Les også

«Jeg lever fortsatt med skyldfølelse etter nedrykket»

Etter 2-0-målet så det ut som FFK skjønte alvoret og tok mer tak i kampen. Dermed var det keeperen i den andre enden som måtte vise frem ferdighetene. KFUM-keeper Knut André Skjærstein måtte blant annet ut i full strekk da han hindret et kanonskudd fra Tim Nilsen halvtimen før slutt.

Les også

Søderlund fyrer løs mot RBK-leder

Red på resultat

Etter hvert dreide det meste seg om gjestene. FFK presset på for et bortemål, mens hjemmelaget så fornøyde ut og red på resultatet. Fredrikstad var nær ved å redusere ved et par anledninger, men i stedet ble FFK straffet for sin jakt på redusering.

Tre minutter før full tid kunne det fort stått 3-0, men banens gigant, FFK-keeper Jenssen, vartet opp med nok en strålende redning da KFUM kom alene med keeper. Minuttet senere kunne han ikke gjøre noe da Mansour Gueye hamret inn 3-0, som også ble sluttresultatet.

FFK, som skulle ta med seg ett hyggelig resultat hjem, må reise hjem uten bortemål og tre mål i sekken ble kampen et mareritt for FFKs Høgmo.

For KFUM ble det en drømmekamp og et særdeles godt utgangspunkt før returmøtet på Fredrikstad Stadion neste lørdag.

Slik det ser ut nå er Notodden som ligger som nummer 14 i førstedivisjon, laget som for ett år siden sendte FFK ned i 2. divisjon. Men om det blir Notodden er langt fra sikkert, da også Florø, Åsane, Strømmen, Jerv eller HamKam kan ende på den utsatte plassen. (@NTB)

Publisert: