Ingen kritikk fra Stabæk Support

<p>— Har besluttet ikke å ta stilling til saken ennå.</p>

Fotball , Tippeligaen 2010 , Sør Arena , 24.10.2010 , Start - Stabæk , Stabæk Support Foto: Trond Tjønneland , Digitalsport
  • Arild Sandven
Publisert: Publisert:
Bergen 20111002. Eliteserien fotball, Brann-Vålerenga. Vålerengas Morten Berre legger på til 2-0 og blir tiljublet av bl.a Veigar Pall Gunnarsson (midten) som gjorde 1-0 til Vålerenga i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann stadion søndag kveld. Kampen ender 1-4.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Stabæk beskyldes for å ha lurt franske AS Nancy for opp mot 2,5 millioner kroner, ved å bruke 16-åringen Herman Stengel i spillet rundt Veigar Páll Gunnarssons overgang til Vålerenga.

Nancy hadde krav på 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson, men Stabæk solgte ham for 1 million til VIF — som i stedet betalte 4 millioner for en opsjon på kjøp av stortalentet Stengel, avslørte TV 2 tidligere i uken.

Nå vil NFF granske både Stabæk og Vålerenga, som risikerer straff.

- Ikke lovstridig

Men Stabæk Support er ikke opprørt - skal man tro fungerende styreleder Håkon Sandboe.

- Hvor mye har dere fått vite av klubben?

— Vi i styret i Stabæk Support er i kontinuerlig dialog med klubben. Meg bekjent er ikke avtalen lovstridig, men temaet i mediene har også vært det etiske aspektet ved en slik avtale. Stabæk har ikke hatt anledning til å fortelle oss alle detaljer i avtalen, men alle detaljene tror jeg heller ikke mediene har, sier Sandboe.

— Ettersom det er så mye annet å fokusere på i Stabæk for tiden, har vi i Stabæk Support besluttet ikke å ta stilling til saken ennå, opplyser han.

LES OGSÅ:

Færre på kamp

— Vi lar det være opp til NFF å finne ut av om saken skal forfølges og hvorvidt man ønsker å endre regelverket for å unngå slike avtaler, sier Sandboe, som heller vil ha fokus på Lillestrøm-kampen på Åråsen lørdag.

- Hva skjer i Stabæk Support, det er ikke så mange igjen av dere på kampene?

— Ingen har meldt seg ut, men vi merker at det er færre som har møtt på kampene den siste tiden. Sportslig motgang, rot i økonomien og uavklart arenasituasjon har gjort at færre møter opp. Men vi ønsker å snu det mot Molde neste fredag, og mobiliserer stort for å fylle arenaen.

- Telenor Arena eller Nadderud, hvor viktig er det for dere hva som blir hjemmearena?

— Vi ønsker ikke å si noe mer enn at Stabæk-eventyret fortsetter uavhengig av hvor vi spiller neste år, fastslår fungerende styreleder i Stabæk Support, Håkon Sandboe.

Publisert: