Ingen kritikk fra Stabæk Support

<p>— Har besluttet ikke å ta stilling til saken ennå.</p>

Fotball , Tippeligaen 2010 , Sør Arena , 24.10.2010 , Start - Stabæk , Stabæk Support Foto: Trond Tjønneland , Digitalsport
 • Arild Sandven
Publisert: Publisert:
Bergen 20111002. Eliteserien fotball, Brann-Vålerenga. Vålerengas Morten Berre legger på til 2-0 og blir tiljublet av bl.a Veigar Pall Gunnarsson (midten) som gjorde 1-0 til Vålerenga i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann stadion søndag kveld. Kampen ender 1-4.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Stabæk beskyldes for å ha lurt franske AS Nancy for opp mot 2,5 millioner kroner, ved å bruke 16-åringen Herman Stengel i spillet rundt Veigar Páll Gunnarssons overgang til Vålerenga.

Nancy hadde krav på 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson, men Stabæk solgte ham for 1 million til VIF — som i stedet betalte 4 millioner for en opsjon på kjøp av stortalentet Stengel, avslørte TV 2 tidligere i uken.

Nå vil NFF granske både Stabæk og Vålerenga, som risikerer straff.

- Ikke lovstridig

Men Stabæk Support er ikke opprørt - skal man tro fungerende styreleder Håkon Sandboe.

- Hvor mye har dere fått vite av klubben?

— Vi i styret i Stabæk Support er i kontinuerlig dialog med klubben. Meg bekjent er ikke avtalen lovstridig, men temaet i mediene har også vært det etiske aspektet ved en slik avtale. Stabæk har ikke hatt anledning til å fortelle oss alle detaljer i avtalen, men alle detaljene tror jeg heller ikke mediene har, sier Sandboe.

— Ettersom det er så mye annet å fokusere på i Stabæk for tiden, har vi i Stabæk Support besluttet ikke å ta stilling til saken ennå, opplyser han.

LES OGSÅ:

 • RBK tilbudt Gunnarsson-pakke
 • RBK svarer gjerne NFF

Færre på kamp

— Vi lar det være opp til NFF å finne ut av om saken skal forfølges og hvorvidt man ønsker å endre regelverket for å unngå slike avtaler, sier Sandboe, som heller vil ha fokus på Lillestrøm-kampen på Åråsen lørdag.

- Hva skjer i Stabæk Support, det er ikke så mange igjen av dere på kampene?

— Ingen har meldt seg ut, men vi merker at det er færre som har møtt på kampene den siste tiden. Sportslig motgang, rot i økonomien og uavklart arenasituasjon har gjort at færre møter opp. Men vi ønsker å snu det mot Molde neste fredag, og mobiliserer stort for å fylle arenaen.

- Telenor Arena eller Nadderud, hvor viktig er det for dere hva som blir hjemmearena?

— Vi ønsker ikke å si noe mer enn at Stabæk-eventyret fortsetter uavhengig av hvor vi spiller neste år, fastslår fungerende styreleder i Stabæk Support, Håkon Sandboe.

Les også

 1. Stabæk startet med Stengel

 2. Stabæk måtte låne penger av Vålerenga

 3. Politiet søkte hjelp hos Ole Gunnar Solskjær

 4. Nancy må svare norsk politi om overgangssaken

 5. Politiet har gjort avhør på Island

Publisert:
 1. Fransk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 2. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

 3. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

 4. Når kommer vinteren, egentlig?

 5. Hund falt ned i dypt hull på Våland

 6. Turen på elsparkesykkel endte på legevakten for Malin (22)