Stavanger Oilers knuste Sparta på bortebane: – Jeg så ikke at pucken gikk i mål engang

Stavanger slo tilbake mot serietoer Sparta, men målet som snudde kampen hadde målscoreren egentlig gitt opp

William Rapuzzi scoret en viktig utligning mot Sparta, men han selv så det ikke (Arkivfoto)
  • Christoffer Hjalmarsson
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sparta – Oilers 1-4: (0-0, 1-1, 0-3)

Sarpsborg: Stavanger Oilers slet lenge mot tabelltoer Sparta, men på tampen av andre periode spratt pucken riktig vei.

– Jeg lemper vel bare pucken på mål og har snudd meg, ser ikke engang at den går i nettet. Det sier William Rapuzzi om sin første scoring for kvelden.

Nå er det en gang slik at stilkarakter ikke teller og det sies at alle mål teller like mye. Det er nok en sannhet med modifikasjoner, for nettopp denne scoringen betydde litt ekstra.

Les også

60 minutter på 60 sekunder: Oilers knuste Sparta etter en forrykende tredje periode

Oilers heldige som var à jour

Etter en målløs første periode, med bra tempo, dominerte hjemmelaget den andre periode. Sparta radet opp sjanser og tok også ledelsen etter et overtall. Noen spørsmålstegn kan stilles ved keeper Henrik Holm sin innsats på Sparta sin scoring, men sisteskansen spilte seg meget bra opp. For hjemmelaget fortsatte presset og hadde flere bra sjanser uten at det ble uttelling.

På tampen av perioden kom imidlertid scoringen Rapuzzi ikke helt fikk med seg. I et overtall dro han til fra blå og pucken gikk via et par man før den havnet i garnet.

– Det er et resultat av trafikk på mål. Vi graver frem pucken og skyter. Det er et bra stykke arbeid, slår Pål Gulbrandsen fast.

Treneren var meget fornøyd etter seieren og arbeidsinnsatsen som ble lagt ned. Både fans og støtteapparat har etterlyst mer tøffhet, og det fikk man se i Sparta Amfi.

– Vi står opp og tar duellene. Det gjør det lett for oss i mange faser av spillet. Spillerne viser en vilje til å gjøre de rette tingene og det må man for å slå et såpass bra lag for Sparta, sier Gulbrandsen.

Les også

Oilersbørsen: Her er toppen, floppen og overraskelsen etter seieren over Sparta

Enorm tredje periode

Stavanger Oilers fikk virkelig blod på tann etter Rapuzzi sin utligning rett før hvilen. For i tredje periode leverte de en av sesongen beste prestasjoner. Sparta ble nærmest gjort til statister i eget amfi og Petter Lorentzen fikk æren av å sette inn 2–1 etter et fint raid av Kristian Forsberg.

– Den rekka må trekkes frem i dag. De leverer utrolig bra og kroner det hele med en scoring, sier Gulbrandsen.

Oilers var på hugget og for andre gang i aften var Rapuzzi frempå når han satte inn 3–1 i overtall. Det er en fase av spillet Stavangerlaget har slitt denne sesongen, men i kveld satt både pasninger og kombinasjoner.

– Det har ikke vært for mange powerplay-mål, men i dag var vi både smarte og tålmodige, og vi viser at vi kan være tøffe, forteller Rapuzzi og sikter til kampen mot Frisk Asker der Oilers-spillerne fikk kritikk for å være veike.

Prestasjonene må gjenskapes

Mot slutten av kampen tok Sparta ut keeper og Lassi Kokkala kunne sette kronen på verket i åpen kasse. Nå handler det om å gjenskape dette mener Rapuzzi.

– Det har ikke vært for mange borteseiere denne sesongen, men det er ekstra deilig når vi får det til. Spesielt etter kampen mot Frisk. Vi måtte slå tilbake og gjorde det bra mot et sterkt lag. Nå er utfordringen å fortsette i samme spor, sier amerikaneren som mener laget virkelig er på vei mot sluttspillformen. Konkkurentene er altså advart.

Publisert:
  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers

Mest lest akkurat nå

  1. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

  2. Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

  3. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig

  4. – De truet med å sende meg tilbake om jeg ikke var snill

  5. Snart leverer Erna Solberg sin avskjedssøknad. Slik blir Norge styrt til Støre tar over.

  6. Nyt helgen, for snart vil regnet bøtte ned