Fransk politi stoppet buss med 29 russere på vei fra Nice

Politiet driver klappjakt på russiske fotballpøblerstoppet.

tb2c4df0pixel.jpg
  • Kurt B.M. Haugli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I dag kunngjorde UEFA hvordan de skal håndtere saken videre:

Les også

Slik straffes Russland etter tribunebråket

Et foreløpig ukjent antall russere er anholdt og bragt til et interneringssenter, skriver avisen Nice Matin.

Fransk politi er nå på jakt etter russiske tilhengere som deltok i tilskuerbråket før og like etter kampen mellom England og Russland i Marseille sist lørdag. Ifølge nyhetsbyrået AP er det mistanke om at noen av de som var i bussen kunne være blant pøblene som gjorde livet i den franske havnebyen svært utrivelig denne lørdagskvelden.

En talsmann for den russiske ambassaden i Frankrike har bekreftet at russere er blitt arrestert.

Alexander Shprygin som er leder for den russiske supporteunionen og skal ha vært i bussen, har sendt ut meldinger på Twitter hvor han forteller at 29 russiske tilhengere kommer til å bli deportert ut av Frankrike. Han benekter at disse har deltatt i bråket i Marseille lørdag. Shprygin er kjent for å ha nynazistiske holdninger, men er samtidig assistent til Igor Lebedev. Lebedev er medlem av det russiske fotballforbundet.

Lebedev er også politikeren som ikke kunne se noe galt i at tilhengerne sloss. (Les mer om dette i saken som det er lenket til under her)

Denne politikeren mener at pøbelens herjinger er greit:

Les også

Russisk topp hyller pøblene: - De forsvarte landets ære

To briter dømt

Mandag ble to britiske menn dømt for å deltatt i opptøyene i Marseille. De to, en 41 år gammel sykepleier og en 20 år gammel kokk, er de første som har fått dommer for fotballrelatert bråk i byen. 10 andre engelskmenn kommer til å få sine saker opp for retten de nærmeste dagene.

Her blir russerne som ble arrestert i nærheten av Nice fraktet bort.

Arrangørene av EM, myndighetene og fransk politi frykter at det kan komme til nye voldelige sammenstøt i forbindelse med at både England og Russland nå skal spille kamper nord i Frankrike, henholdsvis i Lens og Lille. To byer som bare ligger en drøy halv times kjøretur fra hverandre.

Russere og engelskmenn i nord

Det er forventet at minst 10.000 engelske tilhengere uten billetter kommer til å reise til Lens i forbindelse med kampen. Men Lens er en såpass liten by at det engelske forbundet har bedt dem om å velge Lille som er en større by.

Dette er ikke uproblematisk i og med at Russland spiller mot Slovakia i nettopp Lille onsdag ettermiddag. England spiller mot Wales i Lens torsdag ettermiddag.

— Vi oppfordrer alle til å oppføre seg, men vi har bekymringer rundt sikkerheten, sier sjefen for det engelske fotballforbundet (FA) Greg Dyke.

  • Det er noen steder det er fred og fordragelighet under EM:
Les også

EM er ikke bare bråk: Se bildene fra publikumsfesten

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert:
  1. Fotball-EM

Mest lest akkurat nå

  1. MC-fører kjørte av veien i Sandnes

  2. Sjekk lagoppstillingen før Sandefjord-Viking

  3. Politiet skal undersøke branntomta mandag

  4. Haaland starter

  5. – Jeg kommer aldri tilbake som Sabeltann

  6. – Tidenes Blink. Uten tvil!