Stokke om Ronaldo-kritikken: - Typisk norsk og skandinavisk. Vi leter etter feil

Cristiano Ronaldo har vært en gjenstand for heftig kritikk under EM. Onsdag slo han tilbake slik bare han kan.

Cristiano Ronaldo får ufortjent mye kritikk, mener Roar Stokke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Superstjernen Cristiano Ronaldo (31) er støtt og stadig et offer for kritikk, og EM har ikke vært noe unntak. Medieinteressen rundt Real Madrid-profilen er skyhøy.

Men så gjør portugiseren som han har gjort så mange ganger før. Han svarer på tiltale, og det slik som bare han kan. Onsdag kveld var han i storform og briljerte og scoret da Portugal sendte Wales ut i semifinalen.

KRITISERT: Cristiano Ronaldo har vært et offer for kritikk under mesterskapet i Frankrike.

Viasat-kommentator Roar Stokke vedgår at han iblant blir litt matt av kritikken som rettes mot Ronaldo.— Jeg tror det er vanskelig for oss nordmenn og nordeuropeere å gå inn i en diskusjon på hvordan han er. Det er så store kulturforskjeller. Vi sitter og konkluderer. Mange fordømmer ham, og mye går på personen hans og sånne ting. Han er ikke gjenstand for sånne ting i for eksempel Portugal og Spania, sier Stokke til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Les også

TV 2 fikk gjennomgå av sinte seere under EM-semifinalen: - Dette er for dårlig

— Typisk norsk

Han mener at Cristiano Ronaldo må tas for - og bli husket som - det han er. En målscorer.

— Når jeg tenker på Ronaldo, tenker jeg på fotballspilleren og målscoreren. Og det at han slår tilbake slik som han gjorde onsdag, det er bare rett og rimelig. Det er det han driver med. Du så det etter kampen i går også, all den kjærligheten han får fra lagkameratene, støtteapparatet og alle som følger Portugal, den vitner om at han blir forgudet. Han er den største stjernen i portugisisk fotball ever. De repspekterer han på en helt annen måte, sier Stokke.

VIASAT-EKSPERT: Roar Stokke.

Han mener de kritiske stemmene er typisk skandinavisk og norsk.— Vi leter etter feil. Han er først og fremst verdens beste målscorer gjennom mange år. Vi må legge disuksjonene til side og nyte at spillere som Ronaldo og Lionel Messi leverer som de gjør. Bare den scoringen i går... Den modigheten, den timingen, den oppofrelsen, å gå i duellen, det klarer nesten bare han. Det er stor idrett.

Aftenposten-kommentator Lars Tjærnås mener også at vi må la all synsingen om 31-åringen ligge:

— Det er på tide å glemme all synsing om Ronaldo som personen god stund nå,la snakket om kroppsspråk, sutring og alt annet ligge.Det vi ser er en ekstraordinært strålende spiller, sier Tjærnås til Aftenposten.

DRØMMER OM EM-SEIER:

Les også

Ronaldo etter seieren mot Wales: - Nå håper jeg dere får se gledestårer

Motivasjonsboost?

Men det er ikke første gang Cristiano Ronaldo har slått tilbake med svar på tiltale etter å ha blitt kritisert.

— Jeg synes han er god til å slå tilbake mot kritikerne, men jeg tror også at det bare preller av. Han bryr seg nok ikke. Ronaldo og for eksempel Zlatan Ibrahimovic, som er omdiskuterte, utsettes for janteloven, misunnelse og drittkasting. Jeg tror det gir dem en motivasjonsboost mot å komme tilbake og prestere på banen, sier Stokke.

Lars Tjærnås.

— Ronaldo har bevist at han er en mann for de største anledningene. Han peker nese til dem som kritisererer han - gang etter gang, mener Tjærnås.Nå venter endelig en mesterskapsfinale for Ronaldo. 31-åringen er utvilsomt en av de aller, aller største, men en tittel med landslaget har han til gode å vinne. I tillegg søker han revansje for 2004-finalen, der Hellas overraskende ble europamestere. Og når man har en så stor profil som Ronaldo på laget, kan han fort bli tungen på vektskålen når det virkelig gjelder.

LES OGSÅ:

Les også

EM-dommen: - Forsiktig, taktisk og enorm fysikk

|

Les også

En karrieredrepende bilulykke, to manager-flopper og en jobb uten lønn

Kan avgjøre

— Ronaldo har alle forutsetninger for å bli finalens store spiller. Han har blitt mer avhengig av å ha spillere rundt seg og trenger å få ting mer tilrettelagt, men det kommer han til å få også i løpet av 90 minutter. Sett den avslutteren han er og den teknikken han har, kan han avgjøre den finalen, sier La Liga-kommentator Magnar Kvalvik til Aftenposten.

Roar Stokke mener det ikke ville overraske noen om Ronaldo stiger frem som finalens store stjerne.

— Selv om Portugal taper en finale, er han der som en av tidenes beste målscorere, og i moderne tid den største. Jeg synes kanskje Portugal som lag har underprestert litt, og de har ikke gjort en kjempegodt mesterskap spillmessig, men i en finale er det alle muligheter. Ingen blir overrasket om det til syvende og sist blir Ronaldo som blir matchvinner i Paris. Da må selv hans største kritikere blir tause, og innrømme hvor stor han egentlig er, konkluderer Stokke.

Stort for Ronaldo

Lars Tjærnås mener det er tydelig at landslaget betyr mye for Ronaldo, selv om kritikken også har gått ut på at det til tider virker som han gir blaffen eller er frustert over lagkameratene.

— Det er lett å se hva dette betyr for ham. Det har garantert plagethan at han på landslaget har framstått som en nesten-spiller uten titler, selv om det langt fra har vært hans skyld, sier Tjærnås.

Ronaldo uttrykte selv hvor stort det er å ta seg til finale etter kampen mot Wales onsdag:

I SENTRUM: Ronaldo scoret og hadde en målgivende da Portugal tok seg til finale.

— Jeg er veldig stolt av at vi skal spille en ny finale. Jeg har alltid drømt å vinne noe med landslaget, og jeg håper det er vår tur nå, sa Ronaldo.

— Landslaget er et kollektiv, en enhet. Slik har det vært hele tiden. Jeg har prøvd å hjelpe alt jeg kan. Jeg kjemper, duellerer, hjelper til i forsvar. Jeg har gitt alt. Det har vært flott lagarbeid av alle. Tenk på Nani, Renato, Quaresma, som alle har scoret viktige mål. Vi er et lag, det er ikke bare meg. I dag var jeg heldig nok til å score, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er lykkelig, for vi er kvalifisert for finalen. Nå er vi bare ett steg unna. Å drømme er gratis, så la oss fortsette å drømme, sa han.

Publisert: