Høgmos siste pressekonferanse: - Norge gikk seg litt bort etter å ha hatt mye suksess

Norges landslagssjef har laget mot Ungarn klart. Og vet viktigheten av å lede Norge til det første mesterskapet på 16 år.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Per-Mathias Høgmo møtte pressen, både norsk og ungarsk, for siste gang før han sender sine 11 utvalgte spillere på banen mot Ungarn i morgen kveld.

KAMPKLARE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Stefan Johansen møtte pressen onsdag ettermiddag.

Med seg på podiet hadde han Stefan Johansen. Celtic-spilleren har ristet av seg småskader, og melder om et kampklart norsk lag.— Atmosfæren i gruppen er god. Vi har lagt bak oss en god treningsuke. Disse to kampene er to finaler vi har sett frem til, sa Johansen.

Les også

- Ullevaal var som en sandhaug. Det var en skandale

Landslagssjefen vet at både han og spillerne har presset på seg før møtet med ungarerne. Det var Norges drømmemotstander, og det er på tide at også Norge deltar internasjonalt igjen.

— Vi har et brennende ønske om å komme til sluttspill, det har levd gjennom hele kvaliken. At vi nå er to kamper unna gir oss en voldsom motivasjon, og det skaper entusiasme. Vi merker på interessen at det er veldig mange som ønsker at vi skal klare det, sa Høgmo.

Se vår TV-sending fra tirsdagens landslagstrening (artikkelen fortsetter under videoen):

— Og det er lenge siden sist vi var der, vi vet hva det vil bety for oss om vi klarer det. Så all energi rettes inn på at vi kommer dit. Det er viktig å få Norge på kartet i sluttspill igjen. Vi ønsker å være med hver gang, og nå er det første mulighet på en stund.

- Hvorfor er det så lenge siden Norge har vært der?

— Vi gikk oss litt bort etter å ha hatt mye suksess. Vi glemte kanskje å følge med. Utviklingen i internasjonal fotball har gått ekstremt fort. Men vi satte etter hvert fokus på utvikling. Og vi ser resultatet av det langsiktige arbeidet nå. I hele Fotball-Norge. Det er en sult tilbake i norsk fotball, og den må vi ha for ikke å få disse duppene, svarte landslagssjefen.

Les også

Vi følger landslagets siste døgn før Ungarn-kampen

Da Høgmo fikk jobben som Drillos erstatter høsten 2013 ble det sagt at deltagelse i EM i 2016 var et krav. Som senere ble lempet på: Høgmo svarer slik på Aftenpostens spørsmål om han kjenner på presset nå før playoff-kampene:

— Vi gleder oss. Det å være så nært å kvalifisere oss direkte og vinne gruppen gir oss selvtillit. Det gir en positiv opplevelse i inngangen til disse to kampene. Vi ser bare muligheter, svarte Høgmo.

Første mulighet kommer klokken 20.45 torsdag kveld.

Publisert: