Sikret etterlengtet Leicester-seier

Leicester hadde ikke vunnet på sju kamper, men slo tilbake med 2-1 over Brighton i Premier League.

Jamie Vardy scoret da Leicester tok seg tilbake på seierssporet mot Brighton.
 • stian.johnsen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Demarai Gray og Jamie Vardy scoret for hjemmelaget i seieren som kom få timer etter at det ble klart at Brendan Rodgers blir Leicesters nye manager.

– Vi har spilt bra, men vi har ikke fått resultatene vi ønsker i det siste. I dag visste vi at vi bare måtte skaffe et resultat, og vi holdt sammen for å gjøre det, sa Gray, ifølge BBC.

– Vi ser alle fram til å jobbe med den nye manageren. Jeg har sett ham lede flere topplag, og han har særlig vært god med unge spillere, fortsatte han om nyesjefen Rodgers.

 • LEST DENNE? Tidligere Liverpool-manager tilbake til Premier League

Pangstart

Sistnevnte leder laget først søndag mot Watford og satt på tribunen tirsdag kveld. Mot Brighton var det i stedet Adam Sadler og Mike Stowell som ledet «revene».

Og de kunne tidlig glede seg over scoring på hjemmegress. Snaut ti minutter var spilt da Brighton-forsvaret lot seg fullstendig overliste av en stikker fra Youri Tielemans til Gray. Kantspilleren var brått helt alene med Mathew Ryan og kunne sette inn 1-0-målet.

Gray og Leicester skulle få flere sjanser, mens også Brighton hadde to store muligheter før pause, men det ble stående 1-0 helt til kampens 63. minutt. Da slo en rutinert målscorer til for gjestene.

Matchvinner Vardy

James Maddison fikk ballen fra Ricardo Pereira og spilte videre til Jamie Vardy på høyresiden. Sistnevnte hamret inn 2-0-målet i nærmeste hjørne.

Det skulle imidlertid bli ny spenning i kampen bare to minutter senere. Etter litt «klabb og babb» rundt Leicester-boksen fikk Davy Pröpper ballen, og nederlenderen gjorde en god jobb med å ta seg inn i feltet og overliste Kasper Schmeichel.

Leicester holdt unna mot slutten og kunne dermed innkassere sin første seier siden 1-0-triumfen mot Everton 1. januar.

Huddersfield-sjokk

Everton tok for øvrig en sterk borteseier mot Cardiff tirsdag kveld. Gylfi Sigurdsson scoret to ganger, mens Dominic Calvert-Lewin puttet på en scoring på slutten da gjestene vant 3-0.

Bunnlaget Huddersfield tok sin første ligaseier siden 25. november takket være en overtidsscoring mot formsterke Wolverhampton. Steve Mounié satte inn kampens eneste mål etter en retur.

Vertene ligger uansett helt sist i ligaen med fattige 14 poeng fra 28 kamper. Opp til trygg plass skiller det elleve poeng.

Newcastle stoppet Burnley

Newcastle tok en viktig 2-0-seier hjemme mot formsterke Burnley og samtidig et solid steg opp fra nedrykksstriden i Premier League.

Tirsdagens trepoenger – etter scoringer av Fabian Schär og Sean Longstaff – sørget for at Rafael Benitez menn har 31 totalt, seks flere enn Cardiff på den siste trygge plassen.

(©NTB)

Publisert:
 1. Premier League
 2. Leicester City FC
 3. Brighton & Hove Albion FC
 4. Newcastle United FC
 5. Everton FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea54101211113
1Liverpool54101211113
3Manchester United5410134913
4Brighton & Hove Albion540174312
5Manchester City53111111010
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Her åpner en ny Dolly Dimples med musikk­pub

 2. Uvanlig mange små­barn vil tro­lig få luft­veis­infek­sjoner fram­over

 3. Ingve Bøe etter kollapsen mot Glimt: – Evnene strakk ikke til

 4. Ønsker klarere råd om forkjølelse

 5. Brannvesenet må hjelpe en person ned fra tre

 6. – Alt ville vært bedre om Jugo­slavia ikke hadde gått i opp­løs­ning. Nesten alle i Bosnia mener det